Winterse Hertenstoofpot

Bereidingstijd: 200 Minuten

Het recept

SONY DSC

Een winterse hertenstoofpot – recept van Little Spoon

Ingrediënten

1 kilo hertenstoofvlees op kamertemperatuur
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gehakt
Naalden van 2 takken rozemarijn, fijngehakt
Paar takjes tijm, enkel de blaadjes
3 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
1 wortel, in kleine blokjes
1 kaneelstokje
400 milliliter rode wijn
250 gram kastanjechampignons, in kwarten
Roomboter
Peper en zout

In stappen:

Zo maak je het:

Bestrooi het vlees met peper en zout. Laat een flinke klont roomboter bruin worden in een koekenpan en bak hierin het vlees in porties aan. Als het bruin kleurt schep je het vlees uit de pan. Herhaal tot je al het vlees hebt aangebakken.

Verhit roomboter in de braadpan en fruit hierin 5 minuten de ui samen met de knoflook. Zorg dat ze niet verkleuren. Bak de rozemarijn, tijm, bleekselderij en de wortel mee.

Schep het vlees en het kaneelstokje er nu bij. Schenk de wijn ook in de pan.
Breng aan de kook, doe het deksel op de pan en laat de hertenstoofpot zeker 3 uur op laag vuur stoven.

Een half uur voor je de hertenstoofpot serveert, bak je de kastanjechampignons in een beetje roomboter mooi goudbruin. Voeg ze bij de stoofpot.

Wordt het iets te droog? Voeg dan wat wijn toe.

Wil je juist de saus iets meer gebonden? Meng dan 1 eetlepel maïzena met een beetje water en voeg dit geleidelijk toe tot de saus de gewenste dikte heeft.

Recept voor 4 Personen