Wintermosselen met spitskool en spek

Bereidingstijd: 15 Minuten

Het recept

Bij guur en stormachtig weer past dit gerecht met Zeeuwse wintermosselen, spitskool en Zeeuws spek.

TIP: je kunt Wintermosselen ook met zuurkool en spek bereiden. En met een krachtig bier ipv de wijn en sherry.

Ingrediënten

1 kg Zeeuwse mosselen
½ sspitskool, in fijne reepjes gesneden
1 teentje knoflook, geplet
1 sjalot, fijngesnipperd
1 el gezouten boter
20 g enkele blaadjes salie
peper van de molen
2 blaadjes laurier
½ glas witte wijn
1 scheutje sherry
2 el zure room
2 el geroosterd amandelschaafsel
4 plakjes Zeeuws spek
2 el kervel, grofgehakt

In stappen:

Zet een wokpan met wat boter op het vuur en stoof sjalot, spitskool, laurier, knoflook en salie een paar minuten in de pan.
Voeg 2 plakjes Zeeuwse spek toe en braad even kort op hoog vuur.
Voeg de mosselen toe en blus af met de sherry en de wijn.
Doe er vervolgens de zure room bij en kruid met peper van de molen.

Laat 5 minuten doorsmoren of zo lang tot alle mosselen open zijn.

Werk af met de amandelen, de resten van Zeeuwse spek en de gehakte kervel.

EET SMAKELIJK!

Recept voor 2 Personen