Tarbot met pesto (eigengemaakt)

Bereidingstijd: 30 Minuten

Het recept

Ingrediënten

Tarbot

8 tarbotfilets
250ml room
1 glas witte wijn
1 gesnipperde sjalot
1 geperst teeentje knoflook
250ml visbouillon
bosje fijn gesneden peterselie
50 gr boter
witte peper
8 satéstokjes of cocktail prikkers
Pesto

60 gram pijnboompitten
3 bosjes verse basilicum 3 potjes
100 gram Parmezaanse kaas
circa 6 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
peper & zout

In stappen:

PESTO
Doe alle ingrediënten in een blender en mix dit tot een stevige smeuïge pasta.

TARBOT
Zet een ruime pan op het vuur en smelt de boter hierin, voeg meteen de gesnipperde ui en knoflook toe. Fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de wijn en bouillon toe, breng aan de kook en laat deze 5 a 10 min sudderen. Bereid ondertussen de tarbotfilets. Smeer elke filet aan 1 zijde ruim in met het Pesto mengsel. Rol de filets op en steek er een cocktailprikker of satéstokje door, zodat hij niet meer afrolt. Doe dit bij alle filets. Leg de opgerolde filets in de visbouillon en laat deze circa 10 minuten met een deksel op de pan sudderen. Voeg dan de room en de peterselie toe en laat de saus zonder deksel nog 5 minuten inkoken. Serveer met aardappelpuree en sla.

Recept voor 4 Personen