Tapijtschelpen met lamsworst

Bereidingstijd: 20 Minuten

Het recept

Een zalig recept uit het boek Zilt Zoet Zeeland van Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe en Tanja van den Berge.
Zowel het recept alsook het boek zijn echte aanraders!

Ingrediënten

1 kg tapijtschelpen, gewassen en schoongemaakt
3 eetlepels olie
1 ui, fijngehakt
300 gr groene kool, in repen
1 knoflookteen, fijngehakt
1 gedroogde lamsworst, in stukjes
1 glas witte wijn of water
zeewierpoeder en peper

In stappen:

STAP 1:
Verhit de olie in een diepe koekenpan en roerbak daarin de ui, knoflook en kool een paar minuten tot de ui glazig is.

STAP 2:
Voeg de schelpen en lamsworststukjes toe en schenk de wijn of het water erbij.

STAP 3:
Roerbak dit op hoog vuur totdat alle schelpen open staan. Strooi er zeewierpoeder en peper overheen en serveer direct.


EET SMAKELIJK!

Recept voor 4 Personen