Taart met aardbeien en vanilleslagroom

Bereidingstijd: 75 Minuten

Het recept

Ook zin in taart? Met aardbeien? Een heerlijk recept van Little Spoon.

Ingrediënten

1 pak molenaarscake (van Brasser’s Korenmolen)
4 eieren
175 gram roomboter + een beetje extra voor het invetten
500 gram aardbeien, zonder kroontje en in plakjes gesneden
250 milliliter slagroom
1 vanillestokje
1 eetlepel vanillesuiker
3 eetlepels aardbeien jam
1 springvorm doorsnede 24 centimeter
1 vel bakpapier

In stappen:

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Ga eerste aan de slag met het maken van de taartbodem. Mix de eieren één voor één met de boter. Zeef de cakemix erboven en klop 6 minuten. Bekleed een springvorm met een stuk bakpapier en vet de zijkanten in met een beetje boter. Schep het beslag in de springvorm en zet een uur in de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is. Als de cake nog niet gaar is, zet hem dan nog even terug de oven in. Laat de cake volledig afkoelen voor je hem gaat omtoveren tot een taart.

Klop de slagroom met het merg van een vanillestokje en de vanillesuiker. De slagroom hoeft niet te stijf worden opgeklopt, maar lekker lobbig. Proef even of je de slagroom zoet genoeg vindt. Wat mij betreft is te zoet niet nodig want de taart is al heerlijk zoet.

De taart ga je vullen met jam, aardbeien en vanilleslagroom. Snij de cake horizontaal in twee stukken. Bestrijk het onderste stuk met de aardbeienjam, daar boven de vanilleslagroom en als laatste de plakjes aardbei. Leg het bovenste stuk er bovenop en bestrijk met slagroom en eindig weer met aardbeien.

Recept voor 4 Personen