Stoer Zeeuws Burgerbroodje

Bereidingstijd: 30 Minuten

Het recept

STOER ZEEUWS BURGERBROODJE

Dat past bij Zeeland: een stoere runderburger op een krokant broodje. Natuurlijk lekker met vlees van LimousinhoeveBlack Angus of Vleesboerderij Boot. De bloem komt van de Zeeuwse Vlegel, de eieren van Sturm Zeeuwse eieren en de boter van Kaasboerderij Schellach.

Ingrediënten

140 g tarwebloem
2,5 gr droge gist
10 gr zachte roomboter
4 gr suiker
2 gr zout
peper, zout
1 losgeklopt ei
1 eetlepel sesamzaad
1 eetlepel maanzaad

ZEEUWSE RUNDVLEES BURGER
240 gr Zeeuws rundergehakt
1 ei
1 sjalot
theelepel kerrie

In stappen:

HET BROODJE
Meng de helft van de bloem met de gist. Vervolgens de melk, boter, suiker en zout. De helft van het losgeklopte ei toevoegen en kneden of mixen tot een glad deeg. Laat dit afgedekt 1 uur op kamertemperatuur rijzen. Kneed het deeg met de overige bloem ongeveer 10 minuten tot een mooi deeg. Laat wederom tot dubbel volume rijzen in ongeveer 1 uur. Het deeg opbollen tot bolletjes van ongeveer 55 gram en op een bakplaat leggen, iets platdrukken en wederom 1 uur rijzen (afgedekt) . Over voorverwarmen op 200 graden. Broodjes bestrijken met het losgeklopte ei en bestrooien met de sesam. Bak ze dan in ongeveer 15 minuten goudbruin.

ZEEUWSE RUNDVLEES BURGER
Een mooi hoog op smaak mengsel maken van het gehakt met de andere ingrediënten . In burgertjes vormen van ongeveer 60 gram . Grillen in de grillpan (of Green-Egg).

HET BURGERBROODJE
Snijd het broodje als een hamburgertje door en grill deze aan de binnenzijde kort krokant. Beleg met de Zeeuwse Rundvleesburger en maak het op smaak met ketjap, ketchup en zelfgemaakte mayonaise.

Recept voor Personen