Een heerlijke recept van Little Spoon.
Spaghetti met kokkels en zeekraal
Bereidingstijd: 25 Minuten
Het recept
Ingrediënten
1 kg kokkels
400 gr spaghetti
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
150 ml droge witte wijn
Flinke hand zeekraal
4 el platte peterselie, fijngehakt
BENODIGDHEDEN:
Snijplank + mes
Pastapan
Wok
In stappen:
Was de kokkels en laat ze uitlekken. Gooi de kapotte exemplaren weg.Kook de spaghetti, zoals op de verpakking staat vermeld.
Verhit een scheut olijfolie in een wok en bak de knoflook, rode chilipeper in 5 minuten zacht. Roer de kokkels erdoor. Voeg de witte wijn toe en kook de kokkels circa 3 minuten met het deksel op de pan. Schep de zeekraal erdoor.
Giet de pasta af en voeg deze bij de kokkels. Breng op smaak met peper, zout, de fijngehakte platte peterselie en citroensap.
Eet smakelijk!