Rode Pipo Patat, maar dan anders

Bereidingstijd: 180 Minuten

Het recept

Zelf frietjes bakken, eigenlijk is het helemaal niet veel moeite en super makkelijk. Als je frietjes zelf bakt, kan je er ook voor kiezen om ze vooraf op smaak te brengen. Dit maakt de frietjes net wat specialer en geeft het toch net een extraatje. Zeker om je (diner) aan te vullen met een speciaal en ambachtelijk gerecht.

Een recept van fab.kookt

 

⏲️: Dit gerecht duurt best lang

🌱: Vega

🌶️: Pas op erg spicy

🎂: Feestje in de keuken.

Ingrediënten

Aardappelen gesneden in reepjes (met schil)
snuf chilipoeder (naar smaak)
2 tenen knoflook fijngeperst
scheutje olijfolie
flinke snuf zout.

In stappen:

Wel de gesneden frietjes in water met flink wat zout voor ongeveer een half uur tot een uur
Dep vervolgens droog en voeg de knoflook en chilipoeder toe. Laat in ieder geval twee uur in de koelkast staan (maar liever langer, dan trekken de smaken er goed in).
Bak de frieten ongeveer 5 miunten voor, op 150 graden, en laat weer afkoelen (probeer niet te veel te snoepen)
Bak af voor 4 minuten op 190 graden in de frituur

Tip: Experimenteer ook met andere smaken zoals paprikapoeder of triuffelolie

Dit recept kan ook in de oven. Dan heb je wel wat meer olijfolie nodig in de marinade en bak je de friet eerst 20 minuten op 200 graden en dan nog 10 minuten op 220 graden.

Recept voor 4 Personen