Rode pipo, kip en koude sperziebonen

Bereidingstijd: 60 Minuten

Het recept

Een recept van Marcelle Davidse

”Loatum smaeken eej.”

Ingrediënten

KIP + AARDAPPELEN
4 kippenpoten
kipkruiden naar smaak
8 rode pipo aardappelen
Olijfolie

KOUDE SPERZIEBONEN SALADE
600 gram sperziebonen
1 gesnipperd rood uitje
1 blikje mais
200 gram tomaten in blokjes
100 gram feta
2 eetlepels rode wijnazijn
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel honing
Bosje basilicum
Peper en zout

In stappen:

KIP EN AARDAPPELS
Schil de aardappels, halveer ze en kook ze net niet gaar.
Smeer de kip in met olijfolie en kruid de kip naar je eigen smaak. (Ik gebruikte piripiri, lekker
pittig). Vet de ovenschaal in, leg de kip erin, en zet deze in een oven van 200 graden.
Als de kip gaar is, leg je de kipeven op een bord en de aardappels in de ovenschaal. Bestrijk
de aardappels met het vet en de kruiden van de kip. Goudbruin bakken, zodat de
aardappels krokant van buiten en kruimig van binnen zijn.

KOUDE SPERZIEBONEN SALADE
Klop van azijn, olie, honing en peper en zout een vinaigrette. Kook de sperziebonen beetgaar
en spoel ze koud. Uit laten lekken en bij de vinaigrette in een schaal doen. Meng alle andere
ingrediënten erbij, en laat nog even staan zodat de smaken kunnen mengen.

Recept voor 4 Personen