Pompoen Plaattaart met Zeeuwsche Zoute

Bereidingstijd: 40 Minuten

Het recept

Wat is er nu fijner dan na een lange, winterse wandeling genieten van een overheerlijke, maar simpele maaltijd? Met deze pompoen plaattaart ben je binnen een handomdraai klaar! Deze variant maken we met pompoen en geitenkaas, maar het fijne van een plaattaart is dat je eindeloos kunt variëren met verschillende ingrediënten. Ideaal ook om restjes op te maken en zo voedselverspilling te voorkomen.

Uiteraard maak je de plaattaart af met Zeeuwsche Zoute: puur en ambachtelijk zeezout dat gewonnen wordt met Oosterscheldewater. Zo geef je een smaakboost aan je gerecht. Onze tip: vooral Zeeuwsche Zoute Gerookt smaakt heerlijk bij deze pompoen plaattaart.

 

Dit recept hebben wij ontvangen van Zeeuwsche Zoute

Ingrediënten

500 gram flespompoen
2 rode uien
2 tenen knoflook
50 gram spinazie
100 gram geitenkaas
1 el honing
1 rol vers bladerdeeg
1 tl gedroogde tijm
30 gram pijnboompitten
Snufje Zeeuwsche Zoute
Zwarte peper
Olijfolie

In stappen:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Ga als eerste aan de slag met de groente. Snijd hiervoor de pompoen in kleine stukjes (schillen is niet nodig). Snijd vervolgens de rode uien in halve ringen. Hak als laatste de knoflook fijn (of gebruik een knoflookpers). Doe de pompoen, gesneden rode uien, spinazie en knoflook in een kom en meng met tijm, honing, olijfolie, peper (naar smaak) en natuurlijk Zeeuwsche Zoute Gerookt.

Bedek een bakplaat met bakpapier en rol het bladerdeeg erop uit. Verdeel het groentemengsel over het bladerdeeg en verkruimel de geitenkaas over de taart. Nu is de plaattaart klaar om de oven in te gaan. Bak gedurende 20 minuten in het midden van de oven. 5 minuten voordat je de taart uit de oven haalt, strooi je de pijnboompitten over de taart. Houd wel een oogje in het zeil en zorg dat de taart niet té bruin wordt. Dek deze anders af met aluminiumfolie.

Haal de taart uit de oven en snijd deze in stukken. Smullen, maar! Dit recept is trouwens ook perfect als borrelhapje, dan snijd je de taart in kleinere stukken.


Recept voor 2 Personen