Oosterscheldekreeft met tagliatelle

Bereidingstijd: 60 Minuten

Het recept

Ingrediënten

4 Oosterscheldekreeften van 500 gr
600 gram seizoensgroenten bijvoorbeeld lamsoren of asperges
400 gr tagliatelle
½ bosje bieslook

VOOR DE BOUILLON
5 liter water
1/2 citroen in plakjes gesneden
2 eetl gekneusde peperkorrels
laurierblaadjes
tijm
1 steranijs
1 eetl korianderbolletjes
10 kardemonpeulen

VOOR DE BOTERSAUS
3 kleine sjalotjes gesnipperd
3 dl witte wijn
50 ml witte wijnazijn
3 dl groente of visbouillon
4 dl slagroom
150 gr koude boter in kleine blokjes gesneden

In stappen:

BOUILLON
Zet eerst de bouillon op : doe alle ingrediënten in een hoge pan, laat de bouillon circa 30 min trekken op een zacht vuur zodat alle smaken in de bouillon trekken.

KREEFT
Zorg ervoor dat de bouillon snelkokend is: doe de kreeft erin en breng terug aan de kook. Haal van het vuur af, laat de kreeft in de bouillon staan en afkoelen . Haal de kreeft na circa 15 min uit de bouillon en hak hem open.

BOTERSAUS
Doe de sjalot, de wijn en de azijn in een steelpan en kook het geheel in tot 1/3 .Voeg de bouillon toe en kook in tot de helft, voeg de room toe en kook in tot 2/3.Haal de pan van het vuur en klop er voorzichtig de boter door .Proef en breng op smaak met peper, zout en wat citroensap .

GARNITUREN
Doe de sjalot, de wijn en de azijn in een steelpan en kook het geheel in tot 1/3 .Voeg de bouillon toe en kook in tot de helft, voeg de room toe en kook in tot 2/3.Haal de pan van het vuur en klop er voorzichtig de boter door .Proef en breng op smaak met peper, zout en wat citroensap.

Recept voor 4 Personen