Oosterscheldekreeft met Dutch Bargain bier

Bereidingstijd: 15 Minuten

Het recept

Oosterscheldekreeft in combinatie met een heerlijk Dutch Bargain biertje – een verrassende combi!

Een recept van Joey den Hamer van Dutch Bargain

Ingrediënten

Oosterscheldekreeft
5 liter groentebouillon
150 gram roomboter
Verse bieslook en peterselie
2 mespuntjes paprikapoeder
Fijn gesnipperd sjalotje
1 teentje fijngesneden knoflook
mespuntje chilipoeder

Grote pan
BBQ
sap van een halve citroen
peper en zout naar smaak

In stappen:

Doe de groentebouillon in een grote pan en breng dit aan de kook. Doe de kreeft in zijn geheel in de kokende bouillon en kook de kreeft 3 minuten.
Leg de hele kreeft vervolgens in een ijsbad of een bak met koud water om hem zo volledig mogelijk af te laten koelen. Snijd de kreeft over de lengte doormidden en verwijder het darmkanaal.

Smelt ondertussen de 150 gram boter in een pannetje en voeg de overige ingrediënten hieraan toe.

Leg de halve kreeften op de barbecue met de schaal naar beneden. Smeer af en toe wat boter over en laat de kreeft voor 4 à 5 minuutjes op de BBQ liggen.

Serveer deze dan met de schaal op een bord, smeer er nog wat warme boter overheen en drink dit gerecht met een heerlijk glas Dutch Bargain Seawise of Dutch Bargain Imperial Zeeuws blond

Recept voor Personen