Oesters met Marco’s Soyavinaigrette

Bereidingstijd: 20 Minuten

Het recept

Dit recept is van chef Marco Verspeten van Brasserie Sailors Inn te Bruinisse en geserveerd tijdens de Zeker Zeeuws Foodbloggers lunch op 23 novembe 2018. Op brood, over pasta, op je tournedos, een lepel in je mond, maar vooral op Oesters! Oh, wat is dit toch een goddelijke combinatie: Marco, Chef & mede-eigenaar van Brasserie Sailor’s Inn,  zijn sojavinaigrette op oesters.

 

 

Ingrediënten

ui, in fijne blokjes gesneden
2 eetlepels Soysaus Kikkoman
2 eetlepels rijstazijn
Mespunt suiker
Mespunt vers gemalen zwarte peper
2 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels sesamolie

Zeker Zeeuws Oesters

In stappen:

STAP 1
Mix alle ingredienten m.u.v. de olies

STAP 2
Zodra het zout en de suiker zijn opgenomen in de emulsie voeg je de olies toe

STAP 3
Open de Zeker Zeeuws oesters

STAP 4
Lepel de soya vinaigrette over de oesters en smullen maar!

Recept voor Personen