Mosselsalade

Bereidingstijd: 15 Minuten

Het recept

Heerlijke mossel tapas

Een recept van www.mosselen.nl

 

Ingrediënten

1 biologische sinaasappel
1 el tomatenpuree
3 el mosselvocht
1 el sherry- of witte wijnazijn
1 eetlepel verse tijmblaadjes
2 el olijfolie
100 g gekookte mosselen
6 cherrytomaatjes, gehalveerd
1 bosuitje, in ringetjes

In stappen:

Snijd van de sinaasappel een stuk oranje schil van 4 cm lang en snijd dit in flinterdunne reepjes.
Klop in een kom tomatenpuree met mosselvocht*, azijn, sinaasappelschilletjes, tijmblaadjes, wat zout en versgemalen peper en olijfolie tot een dressing.
Schep de mosselen met tomaatjes en bosuitjes erdoor.

Laat de salade zeker 1 uur op een koele plaats intrekken.

Serveer de mosselsalade in een mooi schaaltje met prikkertjes erbij.

*Gebruik hiervoor ingevroren mosselvocht van een vorige mosselmaaltijd. Of vervang het mosselvocht hier door visbouillon.

Recept voor 4 Personen