Mosselen in witte wijn en zeekraal

Bereidingstijd: 20 Minuten

Het recept

We hebben een aantal lekkere recepten gevonden in het prachtige Het Zeeuwse Mosselkookboek  van Bart van Olphen van Fish Tales.  Bart heeft het boek met deze en nog veel meer recepten, wetenswaardigheden en boeiende verhalen over de mosselvisserij in samenwerking met Uitgeverij Kosmos uitgegeven.
Boordevol inspiratie om te koken met duurzame, MSC-gecertificeerde mosselen die gegarandeerd uit Zeeland komen.

 

Fotografie: David Loftus

Ingrediënten

3 kg mosselen in de schelp
20 g roomboter
2 stengels bleekselderij, onderkant en draden verwijderd, in dunne plakjes gesneden
2 sjalotten, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
5 takjes bladpeterselie, blaadjes geplukt en gehakt, stengels fijngesneden
200 ml witte wijn
50 g zeekraal
zwarte peper

In stappen:

Neem een grote kookpan en bereid de mosselen in twee porties of gebruik twee pannen.
Was de mosselen en verwijder kapotte exemplaren.

Smelt de boter in de pan op middelhoog vuur en voeg de bleekselderij, sjalot, knoflook en peterseliestengels toe. Maal er een flinke hoeveelheid zwarte peper over. Smoor de groenten in 1-2 minuten mooi glazig en zacht.

Zet nu het vuur hoog en voeg de wijn toe. Doe direct de mosselen erbij; roer of schud ze even goed om samen met de groenten en leg de deksel op de pan. Til de deksel af en toe even op en roer of schud de mosselen voorzichtig om. Voeg, als je de eerste mosselen open ziet staan, de zeekraal en peterselie toe; houd wat peterselie apart voor de garnering. Leg de deksel weer op de pan en serveer de mosselen direct als ze allemaal openstaan.

TIP: voeg op het laatst een klontje boter toe om de mosseljus wat romiger te maken.

Recept voor 4 Personen