Mosselen in knoflook-peterselie boter

Bereidingstijd: 20 Minuten

Het recept

Een heerlijk voorgerecht: mosselen in knoflook-peterselie boter

Een recept van www.mosselen.nl

 

Ingrediënten

1,5 kg mosselen
1 prei, in ringen
150 ml witte wijn
100 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
2 teentjes knoflook, geperst
2 el peterselie, fijngehakt

1 stokbrood

4 eenpersoonsovenschaaltjes

In stappen:

Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg. Doe de prei met de wijn in een hoge pan. Leg er de mosselen op. Maal er royaal peper over. Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan.
Prak intussen in een diep bord de boter met de knoflook en de peterselie tot een smeuïge kruidenboter. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Haal de mosselen uit de schelp en verdeel over 4 ovenschaaltjes. Verdeel de kruidenboter in vlokjes over de mosselen.
Laat de kruidenboter in de voorverwarmde oven in 5 min. over de mosselen smelten.

Serveer met het stokbrood.

Tip >> Vervang voor pestoboter de peterselie en knoflook door 1-2 el pesto alla genovese.

Recept voor 4 Personen