Bereidingstijd: 25 Minuten

We hebben een aantal lekkere recepten gevonden in het prachtige Het Zeeuwse Mosselkookboek van Bart van Olphen van Fish Tales. Bart heeft het boek met deze en nog veel meer recepten, wetenswaardigheden en boeiende verhalen over de mosselvisserij in samenwerking met Uitgeverij Kosmos uitgegeven.
Boordevol inspiratie om te koken met duurzame, MSC-gecertificeerde mosselen die gegarandeerd uit Zeeland komen.
Fotografie: David Loftus
Ingrediënten
Ingrediënten voor gele curry pasta:
1 ui
1 stengel citroengras, harde uiteinden verwijderd
4 tenen knoflook
2 cm gemberwortel, geschild
4 gele habaneropepers, zonder steeltje
1 gele paprika, zonder zaadlijsten, in grove stukken gesneden
3 limoenblaadjes (djeroek poeroet)
½ tl kurkumapoeder
rasp van 1 limoen
50 ml zonnebloemolie
zout en witte peper
Overige ingrediënten
3 kg mosselen in de schelp
1 stengel citroengras, in grove stukken gesneden
300 ml kokosmelk
4 bosuien, in ringen gesneden
½ rode chilipeper, in ringetjes gesneden
4 takjes koriander, blaadjes geplukt
sap van ½ limoen
1 limoen, in partjes