Mosselcocktail

Bereidingstijd: 15 Minuten

Het recept

We hebben een aantal lekkere recepten gevonden in het prachtige Het Zeeuwse Mosselkookboek  van Bart van Olphen van Fish Tales.  Bart heeft het boek met deze en nog veel meer recepten, wetenswaardigheden en boeiende verhalen over de mosselvisserij in samenwerking met Uitgeverij Kosmos uitgegeven.
Boordevol inspiratie om te koken met duurzame, MSC-gecertificeerde mosselen die gegarandeerd uit Zeeland komen.

 

Fotografie: David Loftus

Ingrediënten

4 el mayonaise
rasp en sap van 1/2 limoen
50 ml sinaasappelsap
300 g gekookt mosselvlees (zie.blz..24)
2 kropjes little gem, bladeren losgehaald
12 sinaasappelpartjes
½ venkel, heel dun gesneden
4 radijsjes, in dunne plakjes
1 tl cayennepeper
brood of toast, voor erbij
zout en peper

In stappen:

Meng de mayonaise met het limoen- en sinaasappelsap. Voeg nu het mosselvlees toe en breng het op smaak met zout en peper. Zet apart.

Was de slabladeren en dep ze droog met een droge doek of keukenpapier.

Neem vier bowl- of cocktailglazen en bekleed die met de slablaadjes. Verdeel daar de mosselmayonaise over. Leg daarop de sinaasappelpartjes, de venkelringen en de plakjes radijs.
Strooi tot slot wat cayennepeper en limoenrasp over de cocktail en serveer met lekker brood of toast.

Recept voor 4 Personen