Lamsracks met kruidenkorst

Bereidingstijd: 50 Minuten

Het recept

Deze lamsracks met kruidenkorst zien er niet alleen verrukkelijk uit maar zijn ook nog eens snel klaar.

Recepten VALLI LITTLE|Fotografie JEREMY SIMONS|Styling BERNI SMITHIES & DAVID MORGAN |Bewerking DOSIA BREWER
www.deliciousmagazine.nl

Ingrediënten

4 lamsracks
100 ml olijfolie
4 grote aardappels, in plakken van 2 cm dik
120 g pesto
140 g vers broodkruim
2 el dijonmosterd
2 el geraspte parmezaanse kaas
gestoomde groene boontjes, voor erbij

Extra benodigdheden:
bakpapier
aluminiumfolie
aluminiumfolie

In stappen:

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed 2 braadsleden met bakpapier. Bestrooi de lamsracks met zout en peper.

Hoe gaan we te werk:
Verhit 1 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het lamsvlees, in delen, in 3-4 min. rondom bruin, keer regelmatig. Laat afkoelen.
Doe de aardappels in een pan met gezouten water. Breng aan de kook en kook 3-4 min. tot ze zijn voorgekookt, giet af en dep ze droog. Schik de plakjes in een enkele laag in een braadslee, besprenkel ze met 2 el olie en bestrooi ze met zout en peper.
Meng in een kom de pesto, het broodkruim en de overige 2 el olie, breng op smaak met zout en peper.
Bestrijk het vlees van de lamsracks met de mosterd, verdeel dan het pestomengsel erover en druk het goed aan om de korst te vormen.
Leg de braadslee met lamsracks bovenin de oven en de braadslee met aardappels eronder.

In de oven:
Braad het vlees ± 25 min. in de voorverwarmde oven of tot de korst goudbruin is en het vlees medium-rare is, of naar wens gegaard. Neem het vlees uit de oven, dek het losjes af met aluminiumfolie en laat het 10 min. rusten.

Tot slot:
Snijd de karbonaadjes los van de lamsracks en serveer ze met de aardappels en boontjes.

Recept voor 4 Personen