Kip ‘In de Gloria’ ovenschotel

Bereidingstijd: 60 Minuten

Het recept

een heerlijk recept van Syrco Bakker met ‘In de Gloria’ bier van Bierbrouwerij Vermeersen en kippendij van Boer de Ronde of De Zeeuwse Kip

Ingrediënten

2 kippendijen met bot
300 ml ‘In de Gloria’ tripel bier van Vermeersen
1 stengel bleekselderij, grof gesneden
1 wortel, in stukken
1 ui, in stukken
2 tenen knoflook, geplet
500 ml kippenbouillon
Zout en peper
Olijfolie

Ovenschaal met deksel

In stappen:

Breng de kippendijen op smaak met zout en peper. Schroei de kippendijen aan beide kanten in een warme pan in een weinig olijfolie.

Haal de kip uit de pan en bak de groenten ongeveer 10 minuten in de pan- tot ze goudbruin zijn. Blus de groenten af met het bier en laat 5 minuten inkoken. Voeg vervolgens de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

Verwarm de oven voor op 200gr.

Voeg alles samen in een ovenschaal, de kip bovenop met de huid naar boven. Doe het deksel op de ovenschaal en laat het geheel in 30-35 minuten gaar worden in de oven.

TIPS
Snij de groenten in grove stukken om te voorkomen dat ze te gaar zijn
Neem de tijd om de groenten goed te bakken voor je ze afblust. Het karamelliseren van de groenten geeft meer smaak aan je gerecht.
Gebruik bij voorkeur kippendijen met bot; dit houdt het kippenvlees malser
Kippendijen met bot hebben meer tijd nodig om gaar te worden dan kippendijen zonder bot. Pas de kooktijd aan als u kippendijen zonder bot gebruikt

Recept voor 2 Personen