Zeeuwse Kersen toetje met crumble

Bereidingstijd: 35 Minuten

Het recept

Een recept van www.heerlijkehappen.nl

Ingrediënten

Ingrediënten:
20 kersen ( + wat extra om mee te decoreren)
500 ml ongeslagen slagroom
250 ml mascarpone
3 el kristalsuiker
1 zakje klopfix

Voor de crumble heb je nodig:
50 gr roomboter op kamertemperatuur
50 gr kristalsuiker
100 gr bloem
1/2 tl zout

Benodigdheden:
4 glaasjes
mixer
oven

In stappen:

Bereiding
Verwarm je oven voor op 170 graden.
Doe vervolgens alle ingrediënten voor de crumble in een kom en met een handmixer mix je het geheel tot je mooie korrels hebt. Je kunt dit ook met de hand doen natuurlijk.
Leg de korrels op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet dan in de oven voor 20 minuutjes tot de crumble mooi goudbruin is. Haal hem daarna uit de oven en laat rustig afkoelen.

De kersensaus maak je door 20 kersen te ontpitten en doe ze in een hoge maatbeker (zodat je straks niet onder de spetters zit). Zet je staafmixer erin en mix tot alle kersen vermalen zijn.

Neem een kom erbij en doe hierin eerst de mascarpone, klopt deze tot hij luchtig is. Voeg daarna de slagroom, de klopfix en de suiker toe. Begin op de laagste stand met kloppen en verhoog steeds een beetje de snelheid. Klop het geheel op tot je een lekkere dikke slagroom hebt.

Neem de glaasjes erbij en schep hier eerst een laagje crumble in. Vervolgens een laagje slagroom en daarop weer een laagje kersensaus. Vul het glaasje tot bovenaan en decoreer met wat losse kersen.

Recept voor 4 Personen