Zeeuwse Kersen – Cheesecake

Bereidingstijd: 120 Minuten

Het recept

Recept afkomstig van www.deliciousmagazine.nl

 

Bereiding: Trudelies Schouten. Recepten: Eke Mariën. Styling: Laura Jongeneel. Fotografie: Ernie Enkelaar

Ingrediënten

125 g cruesli
125 g maria biscuitjes
125 g boter zachte
400 g roomkaas zacht, vers
3 eieren
125 ml crème fraîche
150 g suiker
1 citroen sap en geraspte schil
600 g kersen gewassen, steeltjes eraf
4 blaadjes gelatine witte
200 ml rode bessensap
2 zakjes vanillesuiker

In stappen:

Verwarm de oven voor op 170°C. Maal de cruesli en koekjes in de keukenmachine fijn. Voeg de boter toe en laat de machine kort draaien tot het goed gemengd is. Haal het deeg uit de machine en druk uit tot een vlakke bodem in een ingevette rechthoekige vorm* met uitneembare bodem van 30 bij 20 cm. Zorg ervoor dat het deeg overal even dik is.

Bak de taartbodem 12 min. voor in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur dan naar 150°C.

Meng in een keukenmachine de roomkaas met de eieren, crème fraîche, suiker, citroen- rasp en -sap. Klop alles tot een glad beslag en schenk dit op de bodem.

Plaats de taart terug in de oven en bak in 40 min. goudbruin en gaar.

Ontpit ondertussen de kersen en vang vrijkomend sap in een kom apart op.

Laat de taart een uurtje afkoelen op kamertemperatuur. Leg de kersen op de taart.

Week de gelatineblaadjes in ruim koud water. Breng in een steelpan het bessensap en opgevangen kersensap met de vanillesuiker aan de kook, neem van het vuur en los de uitgeknepen gelatineblaadjes erin op. Laat iets afkoelen. Schenk de gelei als het net wat dikker begint te worden over de kersen en zet de kersen-cheesecake in de koeling tot hij helemaal is afgekoeld.

Serveer de taart in repen.

Recept voor 4 Personen