Kakelverse Scheermessen van de BBQ

Bereidingstijd: 15 Minuten

Het recept

Een recept van D.P. Arkenbout van Brasserie Vluchthaven

 

Ingrediënten

40 kakelverse scheermessen
1 bosje platte peterselie
3 kleine rode ui
2 dl witte wijnazijn
Olijfolie
Fleur de sel of maldon
Zwarte peper

Barbecue of grill
Oven

In stappen:

Warm de oven voor op 200gr en steek de BBQ aan.

Snij de scheermessen open door een mesje langs 1 kant van de schelp te halen, gooi niet bewegende exemplaren weg en droog ze op keukenpapier. Leg de scheermessen op een plateau en olie ze licht in.

Plaats de scheermessen op de bbq of grill en druk ze stevig aan (tip: met een troffel)
Als de bbq/grill goed heet is, volstaat 5 seconden. Leg de scheermessen vervolgens op een ovenschaal en geef ze 30 seconden in een hete oven (200gr)

Besprenkel met enkele druppels olijfolie, een paar stukjes gemarineerde ui, fleur de sel, peterselie en een draai van de pepermolen!

Recept voor 4 Personen