HET KLASSIEKE MOSSELRECEPT

Bereidingstijd: 15 Minuten

Het recept

Ingrediënten

1 kilo hangcultuurmosselen per persoon
Prei
Ui
Peterselie
Selderij
Peper
Droge witte wijn, water of bier

Remouladesaus:
Meng 4 el mayonaise met 1 fijngesneden hardgekookt ei, 2 augurkjes, 1 el kappertjes, 1 takje fijngesneden peterselie,
1 takje fijngesneden dragon en een tl mosterd.

In stappen:

1. Snijd/ hak de ui en peterselie fijn/in dunne ringen.
2. Snijd de prei en selderij(blaadjes) wat grover.
3. Doe een half kopje vocht (water, bier of witte wijn) in een pan en voeg de groente toe.
4. Vul de pan voor 3/4 met mosselen, voeg peper toe en sluit het deksel goed.
5. Het kookvocht drukt het deksel omhoog wanneer de mosselen koken. Licht het deksel op, zodat het vocht weer zakt. Schep of schud de mosselen om. Doe het deksel weer op de pan en laat op dezelfde manier het vocht het deksel nog twee keer omhoog drukken.
6. De mosselen zijn gaar wanneer alle schelpen open zijn, serveer ze direct.
7. Lekker met frietjes of brood en remouladesaus!

Recept voor Personen