Herfstmosselen met pompoen, gember en kokosmelk

Bereidingstijd: 15 Minuten

Het recept

Een heerlijk recept met Zeeuwse mosselen voor de herfst. Lekker met pompoen, ook zo’n typische herfstgroente.

Meer mosselrecepten om met het zwarte goud te maken. Kijk een s verder bij recepten of op de website van mosselen.nl

Ingrediënten

1 kg Zeeuwse mosselen
2 el arachideolie olie (of gelijkaardige olie)
125 g flespompoen, in blokjes van 0,5 cm
1 grote sjalot, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook
4 cm gember
2 takjes tijm
3 blaadjes laurier
1 glas kokosmelk
1 el curry madras
½ el kurkuma
scheutje witte wijn
1 rode chilipeper
sap van ½ limoen
rasp van limoenschil
koriander

In stappen:

Mix de gember en de knoflook, samen met 1 el arachideolie, met een staafmixer tot een pasta.
Plaats een koekenpan op een hoog vuur en voeg de rest van de olie toe. Laat goed warm worden.
Voeg de blokjes pompoen toe, samen met de sjalot en bak een minuut aan.
Doe de gember-knoflook-pasta erbij en bak enkele seconden goed aan. Let erop dat het geheel niet bruin kleurt want dan wordt het bitter.
Voeg vervolgens de tijm, kurkuma, curry madras en laurier toe en bak enkele seconden aan.
Doe de mosselen erbij en meng alles goed. Blus af met witte wijn en kokosmelk en laat alles 6 minuten doorkoken tot alle mosselen open zijn.
Werk af met koriander, rode chili, het sap van een halve limoen en limoenrasp.

Recept voor 2 Personen