Gepofte appel van de BBQ

Bereidingstijd: 40 Minuten

Het recept

Voor de nazomer-BBQ! Een lekker recept van Lekker en Simpel.

Ingrediënten

3 appels
3 eetlepels mascarpone
1 eetlepel kristalsuiker
snufje kaneel
rozijnen

aluminiumfolie

In stappen:

Stook de barbecue op tot circa 180-200 graden

Halveer de appel en verwijder het klokhuis.
Pak de appels in met aluminiumfolie en leg op de barbecue voor ongeveer 25-35 minuten.
Zodra de appel lekker zacht begint te worden kun je ze van het rooster halen en het folie openvouwen. Wil je de appel nog zachter? Laat ze dan gerust wat langer op de barbecue liggen met het folie nog dichtgevouwen. Laat de appel iets afkoelen. Meng ondertussen in een bakje de suiker met mascarpone. Zodra de appel lauwwarm is schep in iedere halve appel wat mascarpone. Tot slot nog een snufje kaneel erover en wat rozijnen en dan lekker smikkelen!

Tip: Ook erg lekker met een bolletje ijs erbij.

Recept voor 3 Personen