Gekookte mosselen met zeekraal

Bereidingstijd: 10 Minuten

Het recept

Gekookte mosselen met zeekraal.Het zachte, romige en tikkeltje zoete van de mosselen, combineert super met het zilte van de zeekraal. Maak af met wat grof gemalen zwarte peper en je hebt alle mooie smaken bij elkaar in één pannetje.

Een recept van Little Spoon.

SONY DSC

Ingrediënten

2 kilo mosselen
Flinke klont roomboter
2 sjalotten, gesnipperd
2 tenen knoflook, grof gesneden
250 gram zeekraal
100 milliliter droge witte wijn
Zwarte peper

Dit heb je nodig:

Grote pan of mosselpan
Snijplank + mes

In stappen:

Spoel de mosselen in ruim koud water. Kapotte mosselen of openstaande mosselen die ook na een tikje op de schelp open blijven staan, gooi je weg.

Smelt de roomboter in een grote pan of mosselpan en fruit de sjalot met de knoflook.

Voeg na 5 minuten de mosselen toe, samen met de zeekraal en schenk de witte wijn erbij.

Breng aan de kook en leg het deksel op de pan. Laat de mosselen op hoog vuur een paar minuten koken tot alle schelpen open zijn. Schud tussendoor een keer op zodat ook de mosselen onderin de pan openen.

Garneer met lekker veel grof gemalen zwarte peper.

Recept voor 4 Personen