Gegratineerde oesters

Bereidingstijd: 30 Minuten

Het recept

Een recept van onze zuiderburen van www.koelkast.be 

Ingrediënten

Oesters - Zeker Zeeuws
20 cl dikke room
sjalot
knoflookpoeder
20 cl witte wijn
geraspte parmezaanse kaas


OOK NODIG:
oestermes
aluminiumfolie

In stappen:

HOE GAAN WE TE WERK?
Open de oesters en giet het vocht weg. Leg ze op een plaat met verkreukeld aluminiumfolie (dit om de schelpen beter te kunnen vastzetten)

Verdeel over elke oester, de witte wijn, de fijngesneden sjalot, de knoflookpoeder en een koffielepel room.

Bestrooi met de geraspte Parmezaankaas. Verwarm de oven op 200°C (thermostaat 6-7) en bak de oesters gedurende 15 min.

Laat nadien onder de grill de oesters 5 min. kleuren.

Eet smakelijk!

Recept voor Personen