Een recept van onze zuiderburen van www.koelkast.be
Gegratineerde oesters
Bereidingstijd: 30 Minuten
Het recept
Ingrediënten
Oesters - Zeker Zeeuws
20 cl dikke room
sjalot
knoflookpoeder
20 cl witte wijn
geraspte parmezaanse kaas
OOK NODIG:
oestermes
aluminiumfolie
In stappen:
HOE GAAN WE TE WERK?Open de oesters en giet het vocht weg. Leg ze op een plaat met verkreukeld aluminiumfolie (dit om de schelpen beter te kunnen vastzetten)
Verdeel over elke oester, de witte wijn, de fijngesneden sjalot, de knoflookpoeder en een koffielepel room.
Bestrooi met de geraspte Parmezaankaas. Verwarm de oven op 200°C (thermostaat 6-7) en bak de oesters gedurende 15 min.
Laat nadien onder de grill de oesters 5 min. kleuren.
Eet smakelijk!