Gebakken harder met aardpeerpuree&amandel

Bereidingstijd: 60 Minuten

Het recept

Een heerlijk recept met Zeeuwse harder.  Maak er smeuïge aardpeerpuree bij en serveer met zelfgemaakte Zeeuwse ansjovis-tomaatboter en amandelschaafsel.

Recept van www.deliciousmagazine.nl | Recept Merijn Tol | Fotografie Alan Jensen | Styling Cyn Ferdinandus | Bereiding Jacqueline Pietrowski | Productie Trudelies Schouten

Ingrediënten

1 rijpe trostomaat
4 ansjovisfilets
3 tenen knoflook
1 bosje peterselie
100 g zachte boter
4 mooie dikke harderfilets of botfilets
4-5 aardperen
3 el crème fraîche
50 g amandelschaafsel, geroosterd

In stappen:

Verwarm de oven voor 225°C. Pof de tomaat in 15 min. in een ovenvast schaaltje. Snijd de ansjovis met de knoflook en peterselie heel fijn. Ontvel de gepofte tomaat en prak in een kom met het ansjovis-peterseliemengsel en de zachte boter tot een consistent mengsel. Breng op smaak met zout en peper. Laat in de koelkast opstijven.

Schil de aardperen en snijd ze in stukjes. Kook de aardperen in een laagje gezouten water in 10-12 min. gaar. Giet de aardperen goed af, doe ze in een hoge mengbeker en pureer ze met de crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper en houd warm tot gebruik.

Verhit een koekenpan heet voor. Voeg 1 el van de tomaat-ansjovisboter toe en bak hierin per keer 2 filets in 2-3 min. per kant, afhankelijk van de dikte, zodat ze net gaar zijn. Schep nog een 1 el boter op elke visfilet als je ze omgedraaid hebt (als ze op de velkant liggen, laat ze dan even rustig bakken tot het vel loslaat en je ze makkelijk kunt keren).

Serveer de filets op een mooie cirkel aardpeerpuree. Verdeel de rest van de boter in vlokken over de filets en bestrooi het amandelschaafsel.

Recept voor 4 Personen