Ciderkarbonaadjes met appel en venkel

Bereidingstijd: 55 Minuten

Het recept

Dit wil je eten vanavond: heerlijke sappige ciderkarbonaadjes met appel en venkel. Lekker en je bakt ze in een handomdraai (altijd fijn). Natuurlijk gebruik je hiervoor de Zeker Zeeuws appelcider van The Holy Spiritus

Een heerlijk recept van Delicious Magazine

Recepten WARREN MENDES |  Fotografie BRETT STEVENS |  Styling KRISTINE DURAN-THIESSEN | BEewerking DOSIA BREWER

Ingrediënten

1 venkelknol, in de lengte in dikke plakken gesneden
1 stevige handappel (met rode schil), in partjes
1 rode ui, in partjes
1 (bio)citroen, in partjes
4 tenen knoflook, ongepeld
60 ml olijfolie
4 haaskarbonades van elk 200 g
125 ml appelcider
1 el dijonmosterd
gehakte platte peterselie, voor garneren

In stappen:

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de venkel, appel, ui, citroen en knoflook in een ovenschaal (inhoud 3 l), schenk er 2 el olie over en schep door elkaar met zout en peper naar smaak. Bak alles 30 min. in de voorverwarmde oven of tot alles net zacht is.

Stap 2
Verhit intussen in een koekenpan 1 el olie op middelhoog vuur. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze aan beide kanten 2 min. of tot ze mooi gekleurd zijn.

Stap 3
Meng de cider met de mosterd en voeg toe aan de pan. Verhit alles nog 2 min. of tot het vocht iets is ingekookt. Leg de karbonades bij de groenten in de ovenschaal, schenk er de ciderjus over en zet terug in de oven.

Stap 4
Braad de karbonades zo nog 5 min. of tot ze goed gaar zijn en de groenten zacht. Bestrooi met de peterselie.

Bereiden ± 25 min. / oven ± 30 min.

Recept voor 4 Personen