Boerderijkip met garnalen

Bereidingstijd: 45 Minuten

Het recept

Lekker gezond eten in het weekeinde? Dit heerlijke recept met (Zeker Zeeuws) boerderijkip met seizoensgroente broccoli en een Aziatische touch van garnalen smaakt super.

Fotografie: Serge Philippi.
Een recept uit Delicious   

Ingrediënten

4 boerderijkipfilets a 100 -125 gr
12 grote garnalen ontdooid
1 kg krieltjes in schil
800 gr broccoli
50 gr half zongedroogde tomaatjes
75 ml droge wijn
175 ml houdbare slagroom
handvol verse basilicum
1 citroen
3 tenen knoflook
6 el olijfolie

In stappen:

Kip , krieltjes en de basilicum saus bereiden:
Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 220ºC.
Spreid de krieltjes uit op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel ze met 2 el olijfolie en bestrooi met zeezout naar smaak. Rooster de kriel in 20 min. goudbruin en gaar.

Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de garnalen in 5 min. net gaar en schep ze uit de pan. Schenk de laatste 2 el olijfolie in de pan. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze in 10 min. rondom net gaar. Snijd de knoflook fijn. Schuif de kipfilets aan de kant en bak de knoflook en de zon- gedroogde tomaatjes zachtjes 1 min. Schenk de wijn erbij en roer met een spatel de aan- baksels los. Laat de wijn tot de helft inkoken. Schenk de slagroom erbij en breng weer aan de kook. Laat de saus 4-5 min. op matig vuur inkoken tot deze licht gebonden is.

Kook intussen de broccoli in 5 min. beetgaar.

Voeg de garnalen weer toe aan de room- saus.
Rasp de gele schil van de citroen erboven en voeg de basilicum toe. Verwarm de kipfilet met de garnalen zonder te koken nog 1-2 min. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de kipfilets met de garnalen en roomsaus over 4 borden. Schep er wat broccoli bij. Serveer met de rest van de broccoli en geroosterde kriel.

Eet smakelijk

Recept voor 4 Personen