Blueberry Sea Mocktail

Bereidingstijd: 360 Minuten

Het recept

Deze heerlijke Zeeuwse mocktail is gemaakt met de enige echte Searoop. Ideaal bij een chic diner, cocktailavond of gewoon lekker op de bank. Ontdek het recept en ga zelf aan de slag!

Bron: www.zeeland.com / Z-magazine

Let op: dit recept heeft een voorbereidingstijd van 6 uur (!) maar is zeker de moeite waard!

 

Ingrediënten

Rode vruchten granité:

250 ml soja yoghurt
100 ml limoensap
500 gram rood fruit

Munt/basilicum siroop:

250 ml water
125 gram witte suiker
3 takjes munt
3 takjes basilicum

Overige ingredienten voor de Mocktail:

60 ml verse grapefruitsap
20 ml Searoop (Zwarte Bes, lavendel, roos)
20 ml munt/basilicum siroop
20 ml gemberbier


In stappen:

Mix alle ingrediënten voor de rode vruchten granité 30 seconden in een blender. Vervolgens stop je het mengsel 6 uur lang in de vriezer. Belangrijk! Elk uur even het mengsel door roeren.

Voor de munt/basilicum siroop:
Voeg het water en de suiker toe in een pan op het vuur. Verhit het mengsel vervolgens rustig zodat de suiker oplost in het water. Voeg dan 3 takjes munt en 3 takjes basilicum toe in het water. Haal het mengsel van het vuur en laat het één uur afgedekt rusten. Zeef vervolgens de kruiden uit de siroop.

Mix de overige ingrediënten voor de mocktail in een cocktailshaker. Doe een schepje granité in een glas. Garneer met een munttopje en een basilicumblaadje. Serveer de mocktail over de granité en voilà! Jij hebt jouw alcoholvrije Zeeuwse mocktail. Santé!

Recept voor 4 Personen