Apple Pie Parfait ‘Slot Oostende’
Bereidingstijd: 90 Minuten
Het recept
Ingrediënten
420 gram eidooiers
850 gram suiker
250 gram water
500 gram Appel Pie Stout
1800 gram room
16 gram gelatine
ook nodig: keukenmachine en een vorm om de parfait in te vriezen
In stappen:
Stap 1:Maak eerst de pâte à bombe:
draai hiervoor de eidooiers luchtig in de keukenmachine.
Kook ondertussen de suiker met het water tot 115°C.
Zet de keukenmachine op halve snelheid en voeg de suikerstroop langzaam toe.
Draai in dezelfde snelheid de massa koud
Stap 2:
Sla de 1800 gram room lobbig.
Stap 3:
Week de gelatine in koud water en los met aanhangend water op in een pannetje op laag vuur.
Voeg de gelatine toe aan de 500 gram Appelpie stout
Stap 4:
Voeg de helft aan de pâte à bombe toe en spatel door.
Volg met de tweede helft.
Spatel nu door met de lobbige room.
Giet in de gewenste vorm en vries in.