Aardappelsalade lamsoren&asperges

Bereidingstijd: 30 Minuten

Het recept

Dit keer weer een heerlijk recept van Little Spoon; neem eens een kijkje op haar website voor nog meer lekkere recepten!

Tip: voor ook een echt voorjaarsgevoel vervang je de zalm door heerlijke lamskoteletjes !

Ingrediënten

400 gr nieuwe aardappels, geschrapt
500 gram witte asperges, geschild
200 gram lamsoren
300 gram zalmfilet
1 eetlepel creme fraiche
2 eetlepels rode wijnazijn
Roomboter
Peper en zout

In stappen:

STAP 1
Kook de aardappels in 15 tot 20 minuten gaar met een snuf zout. Zorg dat er nog een beetje de beet in zit. Giet at en doe de aardappels in een grote schaal.

STAP 2
Zet een pan water op het vuur en breng aan de kook. Snijd de asperges in vieren doe ze in de pan zodra het water kookt. Doe een snuf zout en een klont roomboter in de pan. Kook de asperges in 12 minuten gaar. Zodra de asperges gaar zijn, schep je ze met een schuimspaan uit het water en laat je ze uitlekken. Voeg ze daarna bij de gekookte aardappels.

STAP 3
De zalm garen kan je op twee manieren doen. Even in de oven tot hij mooi licht roze kleur of bakken in de koekenpan. Dit heb ik gedaan. Verhit een klontje boter in de pan en bak hierin de zalm een paar minuten. Voor mij hoeft de zalm nog niet helemaal gaar te zijn vanbinnen. Als de zalm de gewenste garing heeft, verdeel je deze in vlokken.

STAP 4
Verhit een beetje roomboter in een wok en bak de lamsoren. Dat hoeft maar heel kort.

STAP 5
Schep de lamsoren bij de aardappels en asperges. Voeg de crème fraîche en rode wijnazijn toe en meng voorzichtig. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel als laatste de zalm over de salade.

Recept voor 2 Personen