Aardappel-prei soep met ansjovis

Bereidingstijd: 30 Minuten

Het recept

”Deze aardappel- preisoep is gemaakt van eenvoudige ingrediënten, maar daarom niet minder lekker. Na het pureren voeg je slagroom toe en dit maakt de soep fluweelzacht. Tijdens het smoren van de prei voeg je wat ansjovis toe. Dit maakt de soep speciaal. Je weet niet wat je proeft.” – aldus Stefanie van der Maas van http://www.littlespoon.nl

Eet smakelijk!

Ingrediënten

25 gram roomboter
1 teen knoflook
200 gr prei, in ringen
500 g kruimige aardappelen
Olijfolie
1 liter bouillon
5 ansjovisfilets uit blik
100 ml slagroom + extra voor op het bord
Zwarte peper
25 gr bieslook, fijngehakt

DIT HEB JE NODIG:
Snijplank + mes
Soeppan
Staafmixer

In stappen:

STAP 1
Smelt een klont roomboter in een soeppan en fruit hierin de prei en knoflook aan, tot de knoflook goed begint te geuren. Voeg de ansjovis toe en laat smelten

STAP 2
Doe de aardappelen en de groentebouillon in de pan. Breng 15 minuten aan de kook tot de aardappelen gaar zijn.

STAP 3
Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de slagroom toe en roer goed. Warm de soep nog even door

STAP 4
Breng op smaak met zwarte peper. Pas op met zout want de ansjovis is al zout genoeg. Garneer met de fijngehakte bieslook en een scheutje slagroom.

Recept voor 4 Personen