Een recept van Marco Verspeten van Brasserie Sailors Inn, Bruinisse
Mesheften met sojavinaigrette
Bereidingstijd: 10 Minuten
Het recept
Ingrediënten
1 kg mesheften
gesneden trostomaatje
zwart sesamzaad
Voor de vinagrette:
80 gram fijn gesneden ui
60 gram less salt soy sauce van Kikkoman
40 gram rijstazijn
20 gram water
10 gram kristalsuiker
2 gram keukenzout
1 gram gemalen zwarte peper
60 gram sojaolie
50 gram sesamolie
In stappen:
Steek je mesheften open en stapel deze dakpansgewijs (met het vlees van de mesheften naar boven) op een droge theedoek.De vinaigrette:
Doe het uitje, suiker, soy saus, water, azijn en peper samen in een kom, deze meng je samen tot alles is opgelost in 1 substantie. Voeg al roerend de soja en sesamolie toe.
De mesheften:
Zorg dat de BBQ goed heet is en leg de mesheften met de schelp naar boven op, 20 seconden is voldoende
Leg de mesheften op een bord, strooit er wat zwart sesamzaad overheen en 2 schijfjes van je tomaatje giet daarna een beetje vinaigrette over de mesheften.
TIPS
Leg maximaal 8 mesheften tegelijkertijd op de BBQ, als je er meer op legt koelt de BBQ snel af en krijg je niet het gewenste resultaat
Heb je geen BBQ? Je kunt de mesheften ook op een grillpan bereiden.
Je kunt het gerecht ook uitbreiden met gamba’s zoals op de foto