Op hete kolen – haal meer uit jouw Zeeuwse BBQ

Op hete kolen – haal meer uit jouw Zeeuwse BBQ

Nu de zomer voorzichtig van start lijkt te gaan, kun je het soms ‘s avonds al ruiken: de typische kolengeur van de barbecue. Het barbecueseizoen is begonnen. Gezellig met elkaar, een verfrissend drankje en natuurlijk de onmisbare barbecuesmaak maken dit tot een favoriet festijn.We hebben wat tips voor de barbecue op een rij gezet en natuurlijk enkele favoriete Zeker Zeeuws producten voor op de BBQ.

TIPS
  • Een schone barbecue werkt altijd beter.
  • De juiste brandstof: Zo veel verschillende barbecues er zijn en zo heb er ook heel veel soorten van brandstof: houtskool, briketten, pellets, gas of zelfs elektrisch. Laat je adviseren bij de aankoop en zorg dat de barbecue heet genoeg is. Bij een gesloten barbecue vertrouw je op de temperatuurmeter, bij open vuur wacht je totdat je mooi gloeiende houtskool over hebt. Meestal duurt het een half uur.
  • De juiste volgorde is belangrijk: op de barbecue moet het product dat de langste hitte nodig heeft als eerste bereid worden. Afhankelijk daarvan plaats je het rooster naar boven of beneden.  Lange bereidingen op een lage temperatuur doe je het eerst. Je kunt dan daarna de barbecue opstoken zodat je kunt bakken op het rooster en daarna grillen op het rooster op een hogere stand.
  • Kies voor kwaliteit van je vlees, vis en groente. Hoe beter hoe meer smaak; kies voor Zeker Zeeuws producten.
  • Wees creatief: Gooi eens wat anders op de barbecue bijvoorbeeld mesheften, kippendij, oesters, tarbot op een bedje van zeekraal (in aluminiumfolie/bakje) of een pakketje met mosselen.

      

 

Zeker Zeeuws op de BBQ – enkele tips

T-Bone en Côte de Boeuf van het Blonde d’aquitaine rund. Grote stukken vlees voor op de barbecue om te delen. Te verkrijgen bij Vleesboerderij Boot in Kerkwerve. Harry’s TIP: gebruik een thermometer om de juiste kerntemperatuur te bepalen. Bij 50-52 graden is een stuk vlees nog mooi rosé.

Zeeuws scharrelvarken aan het spit? Familie Stoutjesdijk van Het Zeeuwse Scharrelvarken levert ze. Een heerlijke spies met kip van Boer de Ronde mag natuurlijk ook niet ontbreken of wat dacht u van een mooi stukje (h)eerlijk Black Angus vlees van Biologische Angusfokkerij Poelzicht? Bij Vleeschhouwerij Verburg kunt u o.a. heerlijk lamsvlees halen en bij De Zeeuwse Boer  moet u zijn voor malse kip en heerlijk hertenvlees. We hebben een smakelijk recept van zefgemaakte bbq saus van Salt & Orange.