Oostenwind, nieuwe koffie voor Zeeland

Topchef Syrco Bakker en barista Rob Clarijs

Er waait een nieuwe wind in Zeeland: Oostenwind

Sterrenchef Syrco Bakker en top barista en allround koffiespecialist Rob Clarijs brengen samen OOSTENWIND uit. Een sublieme koffie waarin je hun ambitie, authenticiteit en passie proeft.

Bakker en Clarijs zijn erkende toppers in hun vak en zetten zich al jaren op dat hoogste niveau van hun vakgebied in voor Zeeland.

Rob Clarijs: “Syrco stelt in zijn manier van werken hoge eisen aan kwaliteit, beleving en smaak, net als ik. Een gerecht gaat de keuken niet uit als het niet aan zijn eisen voldoet, daar herken ik mezelf in als het gaat om koffie”. Wat ze nog meer gemeen hebben? Juist! Hun grote passie voor Zeeland. Syrco onderschrijft dit: “Nooit stilstaan en jezelf blijven ontwikkelen en onderscheiden, dat is iets wat Rob en ik beiden doen. Als je dat combineert met passie voor een product en vakmanschap dan ontstaan er hele mooie dingen.”

OOSTENWIND  werd in november in Hotel Jakarta Amsterdam gelanceerd.  De plek waar vroeger de schepen binnenkwamen met o.a. koffiebonen uit Indonesië.
Syrco serveerde heerlijke gerechten waarin OOSTENWIND werd verwerkt, gepaard met unieke koffiecocktails:
Een Espresso martini met o.a. Coldbrew en Hierbas de las Dunas en de haast doorzichtige hemelse milk-clarified coffee cocktail. Meer weten over Oostenwind of de bijzondere giftset bestellen? Kijk op www.zeeuwsebranding.nl

Natuurlijk is de bekende Windkracht 4, 5 en 6 van De Zeeuwse Branding nog steeds verkrijgbaar.  De koffie gebrand voor Zeeland is een uitstekende begeleider van Zeeuwse Zilte Zaligheden. We spraken met Rob over de koffie en zijn samenwerking met Syrco. Lees meer