Oktober wijnmaand Tijd voor Zeeuwse wijnen

Oktober wijnmaand

Als je het over Zeeuwse wijnen hebt dan gaat het natuurlijk al snel over de vele zonuren, de grond en het zilte zeeklimaat. Allemaal ingrediënten waar de Zeeuwse wijngaarden volop van kunnen profiteren.

De laatste jaren zijn de Nederlandse steeds meer in de belangstelling gekomen, enerzijds vanwege de goede kwaliteit en smaak, maar ook omdat lokaal geproduceerde producten ‘in’ zijn. Naast de ambachtelijke bieren uit kleine streekbrouwerijen zijn ook de witte, rosé en rode wijnen uit de streek gevraagd.

 

Nu de wijnmaand oktober is aangebroken en de oogst op gang is. stellen we onze Zeeuwse wijnboeren graag aan jullie voor.  Elmare uit Waterlandkerkje, Wijngaard ‘ t Biezenhof in Eede en Wijndomein En Passant in Driewegen. allemaal Zeeuwse wijnboeren met passie voor de streek. Natuurlijk passen de Zeeuwse  wijnen uitstekend bij de zilte zaligheden maar ook  bij vlees en bij een echte Zeeuwse borrelplank.

De wijnen hebben het streekkeurmerk Zeker Zeeuws Streekproduct , dat staat voor duurzame productie en daadwerkelijke gegarandeerde herkomst.

 

 

Foto credits Peter Nicolai, De Toffe Peer, Elmare, ‘t Biezenhof