Geduld, geduld,  geduld ..

Voor alle stoofschotels met vlees is het hoofd- ingrediënt geduld. Je kunt het vuur hoger zetten, maar dat helpt niet. Dan ben je aan het koken in plaats van stoven. Dus neem de tijd voor een stoofpannetje.

Kopje-onder

Zorg dat je stoofgerecht in de pan net kopje-onder gaat in het vocht. En dat vocht kan van alles zijn: bier, (zie verderop) bouillon, wijn, water, cider of een combinatie hiervan. Wist je dat er zelfs stoofpotjes zijn met koffie?

Combi’s

Een stoofgerecht smaakt lekker met pasta, rijst, brood of aardappelen. De aardappelen kun je overigens ook meestoeien, dan heb je een lekker eenpansgerecht. Iets kruimige aardappelen zorgen bovendien voor wat extra binding van de saus en geven je gerecht een extra smaak.

Niet laten schrikken

Haal het vlees een halfuurtje voordat je gaat stoven uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Zo braadt het vlees beter aan.

Eerst aanbraden

Voordat je gaat stoven, braad het vlees aan in boter of olie. Daardoor schroeit het vlees dicht en gaan de suikers in het vlees (ja er zitten ook suikers in!) karamellieren. Dat geeft het vlees en dus het gerecht extra smaak. Overigens aanbraden doe je met kleine hoeveelheden tegelijk zodat er ruimte is in de pan en het vlees lekker bruin wordt. Dan voeg je het stoofvocht toe.

In de oven

Als je het vlees aangebraden hebt en. het kookvocht hebt toegevoegd kun je de stoof ook in de oven zetten. Op 140-150 graden stoof je het dan klaar.

 

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.