Verslingerd aan de Oosterschelde
De Oosterschelde biedt leven. Voor mens, voor dier en plant. In een nieuw boek vertellen omwonenden waarom hun Oosterschelde uniek is.” Bij de eerste uitgave van het boek gaf recensent Jan van Damme van de PZC  een mooie omschrijving van dit indrukwekkende boek van uitgever Theo Spinnewijn.

Het portret van een zeearm, een delta, een Nationaal Park gaat over geschiedenis, fauna en flora, bezienswaardigheden. En voor de culinaire liefhebbers: Zes chef-koks verzorgen een heel Oosterschelde menu met een bereidingswijze voor de fanatieke thuiskoks.

Er zijn heel veel foto’s te vinden in het boek: Meer dan 250 foto’s in totaal, van water, flora en fauna, inlagen, steden en dorpen, monumenten en kunst, zilte zaligheden, toerisme, sport en recreatie.

Jan van Damme vroeg zich af of er met dit boek in de hand nog iemand twijfelt of Nationaal Park Oosterschelde wel het mooiste natuurgebied van Nederland is. We weten het antwoord, voor ons is dat zeker zo, Oosterschelde #zekerzeeuws

Een aantal van de door ons gebruikte foto’s (Bakker Spelt, Hans Everse, Oosterscheldewater) op onze website komen uit het boek van Theo, Hartelijk dank daarvoor.

Theo Spinnewijn (red.): Oosterschelde, portret van een nationaal park – Uitgeverij Groote Roeibaerse, 192 pagina’s, hardcover, 21,50 euro.

 

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.