TIPS

  • Heb je teveel gekocht of zijn ze niet meer zo mooi? Maak er dan een lekkere jam van, zo kun je er nog langer van genieten.
  • Aardbeien, frambozen en rode bessen kun je in de koelkast een tot drie dagen bewaren. Laat het kroontje wel aan de aardbeien zitten. Wil je producten invriezen dan kan dat maar hou er rekening mee dat er veel kocht vrijkomt. Overigens geen probleem als je de vruchten in een smoothie of in je yoghurt of kwark wilt gebruiken.
  • Frambozen het beste ongewassen op een koele plaats bewaren, zoals in de koelkast. Uitgespreid op een bord zijn ze daar 1 tot 2 dagen houdbaar. Je kunt ze ook prima invriezen. Wil je frambozen invriezen, leg ze dan (niet boven op elkaar!) op een vel bakpapier, laat ze invriezen. Verpak ze daarna in goed gesloten plastic bakje. In de diepvries (bij – 18 C) kunnen de frambozen tot 12 maanden bewaard worden.
  • Rode en witte bessen zijn teer. Raak ze daarom zo min mogelijk aan. Was ze vlak voor serveren, maar alleen als het nodig is. Verwijder pas na het wassen de steeltjes.
  • Al het fruit smaakt het beste als het even uit de koelkast is.

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.