Wind! Water! Zeeland! Onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik hou ervan.

 Terwijl ik deze Blog schrijf, ben ik op het Dam-X Event op de Brouwersdam. Dam-X? Ja! Een fantastisch surf evenement waar voldoende wind én water nodig is en beiden zijn deze editie (de 5e!) ruimschoots aanwezig. Het water helaas iets te veel, het komt ook uit de lucht… Maar, daar kunnen we wel tegen.

Ik ben op Dam-X met een aantal Zeker Zeeuws ondernemers die op het Proef en Beleef Zeker Zeeuws foodplein een aantal heerlijke producten verkopen > De Schouwse Palingroker met o.a. zijn Oosterschelde paling, Slagerij Verburg met ham-en lamburgers en warme beenham, De Zeeuwse Chef met o.a. mosselen en oesters en last but not least ZEEROOP in 3 verschillende smaken. Het evenement duurt tot en met zondag en is zeker een bezoek waard!

 

Dat de Ondernemerscooperatie Zeker Zeeuws aardig aan de weg timmert, dát wist ik al, maar dat de internationale surfers (riders) ook dol zijn op onze producten, maakt me natuurlijk extra trots!

Afgelopen weken ben ik veel met ‘food’ bezig geweest: vorige week vrijdag vond er in Zeeland een voorproefje plaats van de landelijke Dutch Food Week. In de prachtige burgerzaal van het stadhuis In Middelburg hebben 3 zeeuwse ondernemers hun product gepitcht én waren er heerlijke Zeker Zeeuws hapjes bereidt voor de lunch door Mirjam van MirLove4Food catering.

In dezelfde week bracht ik een bezoekje aan de Zeker Zeeuws ondernemers die op Gastvrij Rotterdam aanwezig waren en mocht ik weer heerlijke Seafarm oesters mét Hermin gin proeven van ‘Don Ostra’. En uiteraard was ik (3 dagen 😊) aanwezig op het Oesterfestival bij De Oesterij in Yerseke. Een van mijn favoriete evenementen want ja, ik ben dól op oesters. Vooral de 4 bereidingen die door Zeeuwse Chef David van Engelenburg waren klaargemaakt, laten mij nu nog het water in de mond lopen – wát een smaakbommetjes!

 

Je zou bijna denken dat ik alleen met food bezig ben… Nou nee hoor, ik ben natuurlijk en vooral trotse mama van een 15-jarige die wacht op zijn eerste speelminuten bij het 1e elftal van vv Wemeldinge! Ik heb al een aantal wedstrijden – tevergeefs- 90 minuten langs de lijn gestaan, maar wie weet is het vandaag zover – ik ga voor ‘m duimen!

Kent u de Nationale Wetenschap dag? Ik -tot afgelopen zaterdag- niet! Wat een leuk event voor kinderen (8-12 jaar) was er georganiseerd in de ZB te Middelburg. Heel veel leuke activiteiten waaronder de Klimaattafel en enkele waterproefjes van Dutch Wavemakers. Naast lokale activiteiten zijn we binnenkort ook aanwezig met Dutch Wavemakers in Istanbul en Noorwegen en voor volgend jaar staan in ieder geval Dubai en Tokyo (!)op het programma. Volg hen vooral op Facebook en Instagram voor het laatste nieuws!

Zonder logistiek staat alles stil’ – de ondertiteling in het logo van Zeeland Connect, het logistieke Zeeuwse netwerk waar ik sinds enige tijd ook voor werk. En ja, zonder logistiek staat inderdaad alles stil! Wat een fascinerende wereld is dat eigenlijk en wat gebeurt er veel waar ik nog nooit bij stil heb gestaan…  Nieuwe en leerzame ontmoetingen én een mooi evenement wat ik voor hen mag organiseren: Het Jaarcongres 2019 eind november in Middelburg. Zero Emissie,  Autonoom Transport, Digitalisering & Robotisering en Logistieke Stromen en Verbindingen zijn de 4 Innovatielijnen waar we mee aan de slag gaan. Zelfrijdende trucks? Elektrische vrachtwagens? Wow, wat een mooie en interessante ontwikkelingen!

Zeeland. Om te proeven. Te beleven. En om in te werken. Ik hou ervan!

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.