De Zomernieuwsbrief is er!

Zomer in Zeeland, lekker genieten van producten uit de zee en van het land!

Het is zomer in Zeeland: strandweer, fietsweer, zeilweer, wandelweer. En natuurlijk ook hét seizoen om te genieten van de vele heerlijke producten van het land en uit zee.  In de  zomernieuwsbrief van Zeker Zeeuws  staan veel agendatips voor gezellige uitjes, het laatste nieuws over Zeker Zeeuws gecertificeerde producten en onze facebookwinacties. Voor de liefhebbers van het Zeeuwse zomerfruit hebben we een lekker recept voor een fruittorentje klaargezet. En er zijn twee mooie video’s over het oogsten van de echte Zeeuwse mosselen.  Veel leesplezier en een heerlijke maand toegewenst met al dat moois in en uit Zeeland.

 

Klik hier voor de zomernieuwsbrief

 

Nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief? Aanmelden kan met formulier op de homepage en u ontvangt de volgende nieuwsbrief dan automatisch in uw mailbox.

 

Keurmerk voor Zeeuwse zeegroenten

De lamsoren en zeekraal van VPG Zeegroenten uit Krabbendijke zijn erkend als Zeker Zeeuws Streekproduct met het certificaatnummer ZZ-146. De zeegroenten komen van de zandplaten in de Westerschelde en worden daar dagelijks gesneden. Lamsoor is een plant uit de standkruidfamilie, ook wel zeeaster genoemd. Lamsoren groeien in zout water op zandplaten. Als het water over de zandplaten komt neemt de plant het zoute water in zich op waardoor het de zilte smaak krijgt. Lamsoren worden met een puntmes gesneden. Zeekraal is een plant uit de amarantenfamilie. Het lijkt wat op een soort mini cactus maar dan zonder scherpe stekels. Zeekraal groeit tussen de lamsoren op de zandplaten. Zeekraal wordt met een bakzeis gesneden. Lamsoren en zeekraal zitten boordevol gezonde voedingstoffen en zijn verkrijgbaar vanaf het voorjaar tot oktober.

 

Nieuwe certificaten uitgereikt aan Zeeuwse ondernemers

Het was gisteren weer een mooie dag voor het Zeeuwse streekproduct in Middelburg op het Abdijplein: Gedeputeerde Jo Annes de Bat en voorzitter Robert Zonnevylle van de Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct overhandigden nieuwe certificaten uit aan Familie De Wilde van  Biologische Angusfokkerij Poelzicht en Gert Jan Hiel van Zeeuwse Zon Appelsap .

De bedrijven zijn gecertificeerd voor hun producten:  rundvlees en rundvlees producten van het Angusrund en appel en perensap van 100% Zeeuwse appels

Van harte gefeliciteerd en veel succes met jullie bedrijven!

Zeker Zeeuws Streekproduct certificaat voor Zeeuwse Zon

 

Zeeuwse Zon uit Hulst heeft de erkenning als Zeker Zeeuws Streekproduct voor de appel- en perensappen. met het certificaat nr ZZ-145.  Zeeuwse Zon van eigenaar GertJan Hiel uit Hulst verwerkt en verkoopt Zeeuwse Appelsap en Zeeuwse Zon Perensap gemaakt van 100 % Zeeuwse hardfruit. (peren en appels). Het hardfruit is afkomstig van Zeeuwse telers o.a. Fruvo Bv in Krabbendijke, Fruitteeltbedrijf C. van Liere te Kapelle en Fruitteeltbedrijf M. Steijn te ’s-Gravenpolder. De appelen en peren worden onder minimaal Global -Gap geteeld .

 

Start Zeeuwse Hangcultuurmosselseizoen 2018

Met de eerste oogst is op woensdag 23 mei in Zeeland het Nederlandse Hangcultuurmosselseizoen 2018 gestart. Bart van Olphen van Fish Tales haalde samen met de Zeeuwse kwekers Jacco Schot, Julien Barbé en Jan Bout de mosselen naar boven.

De duurzaam gekweekte hangcultuurmosselen komen van percelen in de Oosterschelde (bij de stormvloedkering) en  uit de Grevelingen (bij Bruinisse). Hangcultuurmosselen worden sinds 1990 in Zeeland gekweekt. 

Alle hangcultuurmosselen zijn MSC en Zeker Zeeuws® gecertificeerd.

Er zijn negen kwekers die samen de gehele aanvoer van Nederlandse hangcultuurmosselen verzorgen.

Met het binnenhalen en proeven van de eerste oogst werd ook de promotiecampagne gestart. Het is voor de eerste keer dat de hangcultuurkwekers, waarvan het overgrote deel  verenigd is in de Vereniging van Zeeuwse Hangcultuurkwekers, een eigen campagne voor de afzet en promotie van hun product voeren. Alle kwekers leveren hun mosselen onder het streekkeurmerk Zeker Zeeuws® Streekproduct waarmee de herkomst gegarandeerd is.

 

Keurmerk toegekend aan Biologische Aberdeen Angus runderen

 

Biologische Angusfokkerij Poelzicht in s’ -Heer Abtskerke in Zeeland heeft voor het rundvlees en de rundvleesproducten van hun runderen de erkenning als Zeker Zeeuws Streekproduct.  De biologische rundveehouderij voor de opfok en afmesten van Aberdeen Angus runderen van René en Christine de Wilde ontving het keurmerk met certificaatummer ZZ 144.   De koeien en kalveren grazen vanaf mei in weiden van Natuurmonumenten in het Heggengebied bij Nisse en achter de boerderij in ‘s-Heer Abtskerke. Begin november komen ze weer terug op het bedrijf. Daar verblijven ze in ruime potstallen. Het voer dat ze ’s winters eten is uiteraard ook biologisch. De koeien eten enkel hooi uit natuurweiden, natuurlijk zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Voor de stieren wordt dit aangevuld met weinig krachtvoer uit de biologische landbouw.

René en Christine de Wilde zijn begin 2012 overgestapt op het Aberdeen Angus ras. Een ras wat (nog) vrij weinig voorkomt in Nederland. In Zeeland is “Poelzicht de eerste fokkerij van dit vleesras.

Wij feliciteren Biologische Angusfokkerij Poelzicht met de erkenning als Zeker Zeeuws Streekproduct.

Ambachtelijke Slagerij Limousinhoeve gecertificeerd

 

Ambachtelijke Slagerij Limousinhoeve uit Hoek in Zeeuws-Vlaanderen is gecertificeerd voor het Limousin rundvlees en de rundvleesproducten uit eigen slagerij. Al het rundvlees en dus ook de rundsvleeswaren uit de eigen worstmakerij van De Limousinhoeve zijn afkomstig van dieren van de eigen boerderij aan de Hasjestraat in Hoek, deze is al generaties lang in het bezit van de familie. Alle dieren zijn ingeschreven in het Limousin stamboek. In zomer lopen de dieren heerlijk buiten in de weilanden en in de winter lopen ze in losloopstallen. De moederdieren en het slachtvee zijn allemaal op de boerderij geboren en opgegroeid.

Wij feliciteren Peter en Nelly Mol met hun certificaat SPN-ZZ 143 en de erkenning als Zeker Zeeuws Streekproduct!

 

 

Het Zeeuwse kreeftenseizoen is van start!

De eerste Oosterscheldekreeft gevist door kreeftenvissers Gerrie van den Hoek en Marcel Van de Kreeke werd overhandigd aan Claudia en Jannis Brevet van Inter Scaldes en later voor het goede doel War Child geveild door Edwin Vinke op de veiling in Colijnsplaat. Dennis Simonis van Simonis Vis deed het laatste en winnende bod van 22,500 euro.

Uitreiking nieuwe certificaten

Tijdens de eerste dag van de horecabeurs 2018 werden er op het Zeker Zeeuws Proef & Beleef Plein weer nieuwe Zeker Zeeuws certificaten uitgereikt. Onderstaand kort opgesomd welke bedrijven een certificaat in ontvangst mochten nemen:

De horecabeurs op 5 & 6 maart

Maak kennis met Zeker Zeeuws en gecertificeerde ondernemers tijdens de horecabeurs op 5 & 6 maart 2018 @ Zeelandhallen in Goes! Entreetickets kosteloos bestellen: https://goo.gl/oiBQae.

Proef de producten en maak ook direct kennis met de Zeker Zeeuws ondernemers : Neeltje Jans Mosselen, Slot Oostende, Zilt-E, De Toffe Peer, Kaasboerderij Schellach, Slagerij Verburg, Landwinkel De Plantage, OYEster44, Murko Seafood, FishXL, Hoeve Rapenburg, Spelt Bakkers, Schouwse Palingroker, Seafarm en Renart Boulon.

Certificaten Azijn Atelier ‘T Zeeuwsche Duyn ingetrokken

Azijn Atelier ‘T Zeeuwsche Duyn  heeft recent aangegeven hun certificering te willen beëindigen. Conform de Algemene voorwaarden zijn de certificaten nav dit verzoek met ingang van 28 februari ingetrokken. De certificaatnummers zijn uniek en worden niet meer uitgegeven. Het is het Azijn Atelier ’t Zeeuwsche Dyn  niet langer toegestaan het keurmerk op producten of andere communicatie -uitingen te gebruiken en te vermelden.

Weer nieuwe certificaten toegekend voor producten uit zee en van het land

In de stijlvolle Torenzaal van https://www.slotoostende.nl/Slot Oostende in Goes zijn dinsdag 6 februari 2018 weer nieuwe certificaten uitgereikt door bestuursvoorzitter mr. Robert Zonnevylle en voorzitter provinciale accreditatiecommissie Jo-Annes De Bat.

Zeeland is er trots op. Vanaf de eerste uitreiking in 2014 zijn in intussen 134 certificaten uitgereikt en producten en diensten gekwalificeerd als Zeker Zeeuws®.  Alle gecertificeerde producten worden in Zeeland be- en verwerkt , duurzaam en met respect voor dierenwelzijn maatschappelijk verantwoord geproduceerd.

Christiaan van der Plasse van Shellinvest BV  en de vier kweekbedrijven Verspoor BV, J. Vette BV, De Drie Gebroeders De Waal BV en Ph Sinke Mosselkweek BV  allen uit Yerseke,  ontving het certificaat voor de kweek  van Zeeuwse bodemcultuurmosselen.

Willem Stoutjesdijk van Maatschap Stoutjesdijk is houder van Zeeuwse Scharrelvarkens in Nieuwerkerk. Het bedrijf houdt vanaf 2015 op diervriendelijke wijze varkens.

Boris Noordhoek van  Noordhoek Broilers BV  in Wolphaartsdijk voor de Zeeuwse scharrelkippen

David Ottjes van Hoeve Buren uit Lamswaarde voor Zeeuws-Vlaamse Duroc varkens. 

Jaap Muller van Fa J. Muller &Zn voor de kweek van Zeeuwse hangcultuurmosselen in de Grevelingen.

en  Jens meesterbrouwer  van Slot Oostende/Emelisse  voor de Zeeuwse Bieren.

Kerstwensen

Fijne feestdagen en een gelukkig, gezond
en succesvol 2018

 

 

Vanaf 01 januari 2018 is ons postadres gewijzigd: Postbus 86 | 4424 AC Kapelle 

Nieuwe certificaten toegekend aan Zeeuwse ondernemers

In het laatste kwartaal van 2017 zijn nieuwe certificaten toegekend aan vijf Zeeuwse ondernemers voor hun producten. Zeeuws Varkensvlees, hangcultuurmosselen, kippenvlees en streekbier werden onderscheiden met het Zeker Zeeuws keurmerk.

Slot Oostende/Bierbrouwerij Emelisse uit Goes mogen voortaan hun streekbieren met het keurmerk voorzien. Mosselkweker Fa Jaap Muller &Zn uit Bruinisse heeft het certificaat ontvangen voor de kweek van de hangcultuurmosselen. Noordhoek Broilers uit Wolphaartsdijk is gecertificeerd voor de Zeeuwse Boerenkip. Hoeve Buren uit Lamswaarde kreeg de certificering toegekend voor het ZeeuwsVlaams Duroc Varken en varkenshouder Maatschap Stoutjesdijk uit Nieuwerkerk voor het Zeeuwse scharrelvarken. De kiwibes van Fruitteler KG Fruit uit Kapelle is vanaf december gecertificeerd.

SONY DSC

 

 

 

 

Drie certificaten ingetrokken

Een aantal ondernemers heeft recent aangegeven hun certificering te willen beëindigen. Conform de Algemene voorwaarden zijn de certificaten nav deze verzoeken met ingang van 1 november ingetrokken. De certificaatnummers zijn uniek en worden niet meer uitgegeven. Het is de bedrijven niet langer toegestaan het keurmerk op producten of andere communicatie -uitingen te gebruiken en te vermelden.

Het betreft ’t Hof Welgelegen, Escential Healthcare Products   Keurslager Tom De Boeije

Nieuwe Huisstijl voor Sturm Zeeuwse Eieren

Kippenboerderij Sturm gaat voortaan verder onder een nieuwe naam:

De afgelopen jaren heeft Sturm Zeeuwse Eieren zich steeds meer toegelegd op de verkoop van hun e eigen eieren zo kort mogelijk bij huis, in de eigen regio. Ook zijn zij  gecertificeerd voor het keurmerk ‘Zeker Zeeuws’ , wat garant staat voor een echt Zeeuws streekproduct.

Eigen kippen, Zeeuwse eieren, afzet in de regio en het keurmerk ‘Zeker Zeeuws’ maken Sturm Zeeuwse Eieren tot een unicum in Zeeland. Om dit meer te benadrukken, heeft het bedrijf besloten dit in hun bedrijfsnaam en huisstijl terug te laten komen.

 

 

Mosselkweker Fa. Gebr. A.J. Schot TH 4 gecertificeerd

De Zeker Zeeuws vloot is weer uitgebreide met de certificering van mosselkweker Fa. Gebr. A.J. Schot (TH 4). Het bedrijf kweekt bodemcultuurmosselen in de Oosterschelde en het Nederlandse Wad en voert nu ook de Zeker Zeeuws vlag in de mast.

Zeeuwse Mosselkwekers Otte en Dhooge uit Bruinisse en Yerseke gecertificeerd

Mosselkwekers  Otte uit Bruinisse en Dhooge uit Yerseke zijn gecertificeerd voor de Zeeuwse bodemcultuurmosselen.

Met Otte (Bru 14) en Dhooge (Y30)  is het aantal gecertificeerde kwekers weer gegroeid:  37 kwekers  voeren het beeldmerk Zeker Zeeuws voor hun bodemcultuurmosselen.

 

Platte Oesters Koninklijke Prins&Dingemanse gecertificeerd

De provinciale accreditatiecommissie heeft aan Koninklijke Prins&Dingemanse BV uit Yerseke het Zeker Zeeuws certificaat SPN-ZZ 124 toegekend voor de Zeeuwse Platte Oesters.

Uitreiking Zeker Zeeuws certificaten

Gedeputeerde Jo-Annes De Bat reikte donderdag 24 augustus Zeker Zeeuws certificaten uit aan verschillende ondernemers.

Seaweed Harvest Holland Zeewier en zeewierproducten 

T Zeeuwsch Duyn Delicatessen Chutneys &jams, Wijnen&VinCotto, Siropen&Limonade

De Zeeuwse Chef Catering en menu’s

Zeeuws Goud Steenfruit en zacht Fruit

Hoogelandse Boerenzuivel Zuivelproducten

Oesterkweek A. Cornelisse BV Kweek Hangcultuurmosselen

Visserij Bout Zeeuwse Kreeft

Boonman’s Wijnmakerij Zwarte bessen en bessenproducten

Piet van Oost BV  Verkoop Zeeuwse Kreeft

Prins&Dingemanse Verkoop van Zeeuwse hangcultuurmosselen

C.P. van IJsseldijk BV en Slaak BV Kweek Bodemcultuurmosselen

 

Nieuwsbrief Proef & Beleef met Zeker Zeeuws Streekproducten

De juli nieuwsbrief van Proef&Beleef Zeeland /Zeker Zeeuws is uit. De zon straalt uitbundig, het graan heeft al een gouden gloed, de kersenoogst is begonnen, het mosselseizoen gestart en de eerste badgasten zijn gearriveerd: Ja hoor, de zomer  is in volle gang. Lekker buiten eten, barbecueën, picknicken en met een glaasje Zeeuwse wijn op terras genieten. We hebben een aantal adressen met leuke terrassen in heel Zeeland voor jullie geselecteerd. Bij de barbecue of de mosselen past een koude gazpacho met Zeeuwse twist. Een lekker recept en snel klaar te maken.  We zijn trots op weer een aantal nieuw gecertificeerde bedrijven en op de producten die het Zeker Zeeuws® Streekproduct keurmerk mogen dragen. Zomer in Zeeland dan is het tijd voor kersen. De echte Zeeuwse zijn nou eenmaal de lekkerste, daarom delen we verschillende adressen van telers waar je ze kunt kopen. En we hebben ook een recept voor Zeeuwse kersenlimonade voor de zoete liefhebbers.  Wil je er een dagje op uit? De Zusjes van Groôs op Zeêland waren deze keer op stap in Saefthinge. Ontdekken, proeven en beleven van Zeeland.  Iedere week is er wel een culinair evenement, een activiteit, streekmarkt of mooie expositie in Zeeland.

Meer lezen? Klik hier

 

 

 

Zeker Zeeuws Mosselen in trek

Woensdag 28 juni 2017 werd het mosselseizoen geopend. Na de Zeker Zeeuws hangcultuurmosselen brengen de  Zeeuwse mosselkwekers nu ook hun bodemcultuurmosselen aan de wal. Voor het eerst worden de mosselen nu ook op de veiling in Yerseke zichtbaar als ZEKER ZEEUWS aangeboden. Zo kunnen de afnemers zien welke mosselen echt uit Zeeland komen.  Het aantal kwekers dat gecertificeerd is  in het afgelopen jaar verdubbeld. Er is ook steeds meer vraag nar authentieke, ambachtelijke producten van dichtbij in Nederland en België.  Voor de Zeeuwse kwekers  een goede ontwikkeling. Zij kunnen zich door het keurmerk onderscheiden  en hopen op een betere prijs voor hun schelpdieren.

Het nieuws omtrent de Zeker Zeeuws mosselen trok veel aandacht en werd zelfs een item op de nationale tv NOS.  Omroep Zeeland schetste de ontwikkelingen in een special de dag naar de opening.

 

Zeeuws-Goud gecertificeerd voor klein en steenfruit

Het Bevelandse fruitteeltbedrijf  Zeeuws-Goud uit Waarde is gecertificeerd voor de teelt, verwerking en verkoop van klein fruit en steenfruit.  Zeeuws-Goud teelt aardbeien, frambozen, rode en witte bessen en bramen. Ook worden kersen en pruimen geteeld.

Met de certificering van Zeeuws-Goud in Waarde is het aantal van fruittelers van zacht kleinfruit en steenfruit dat is onderscheiden met het keurmerk, weer uitgebreid.  Aardbeien, rode bessen en vooral ook kersen worden al lange tijd in Zeeland geteeld.  Meestal gebeurt dit in combinatie met de teelt van hard fruit zoals peren en appels. Het merendeel van de producten wordt rechtstreeks aan consumenten via boerderijwinkels, stalletjes langs de weg of aan huis verkocht.  In de zomermaanden kleurt de provincie dan ook mooi rood !

 

 

T Zeeuwsch Duyn Delicatessen ontvangt nieuw certificaat

“t Zeeuwsch Duyn Delicatessen uit Middelburg is nu ook gecertificeerd voor  vincotto & wijnen, siroop &limonade en jam & chutneys. “t Zeeuwsch Duyn Delicatessen had al een certificaat voor haar mosterd en delicatessen op basis van appelen. Het atelier bereidt nu ook op ambachtelijke wijze vincotto’s , azijnen en de wijnen.  Azijn van Appelgisting, Wijn van Wijngisting (samenwerking  met Zeeuwse Wijnhoeve De Kleine Schorre en Bier van Biergisting ( in samenwerking met de Stadsbrouwerij Middelburg).

De azijn wordt weer verwerkt tot pure azijn met een ambachtelijke toots! Verder worden  fruit, specerijen, groentes en wildpluk tot de meest mooie en bijzonder smakelijke azijn, balsamico en VinCotto verwerkt.

 

 

 

 

Nieuw certificaat voor kweek van bodemcultuurmosselen

De mosselkweekbedrijven C.P. Van IJsseldijk BV en Slaak BV uit Yerseke zijn vorige week gecertificeerd voor de kweek van hun bodemcultuurmosselen. Van IJsseldijk BV en Slaak BV beschikken over kweekpercelen in de Oosterschelde en Waddenzee NL.  De kweek vindt plaats met het schip YE-82.

Intussen zijn 38 kweekbedrijven van bodem en hangcultuurmosselen gecertificeerd. De bedrijven zijn gevestigd in Bruinisse, Zierikzee en Yerseke.

Zeeuwse Zuivelproducten gecertificeerd

De boerenzuivelproducten van Hoogelandse Boerenzuivel , melkveehouderijbedrijf van de familie Van Eenennaam uit Grijpskerke zijn afgelopen week Zeker Zeeuws gecertificeerd. Volle en magere standyoghurt, vla, karnemelk, hangop, slagroom, boerenroomboter en vruchtenyoghurt mogen het beeldmerk Zeker Zeeuws Streekproduct voeren. De producten zijn verkrijgbaar in verschillende boerderijwinkels, supermarkten en in hun eigen boerderijwinkel.

Zeker Zeeuws Beeldmerk Franstalig

Tijdens de Opening van het hangcultuurmosselseizoen op dinsdag 23 mei werd door de Stichting zeker Zeeuws Streekproduct het nieuwe Franstalige Beeldmerk van het Zeeuwse Streekkeurmerk gepresenteerd. Omdat steeds meer gecertificeerde producten hun weg in de schappen en vitrines van de Zuiderburen vinden waar een tweetalige informatie op de verpakking verplicht geldt,  is er voor gekozen het herkenbare beeldmerk zelf niet aan te passen maar wel het woord STREEKPRODUCT te vervangen door de Franse tekst:

Produit typique de la province maritime de Zélande

Hiermee wordt duidelijk dat het om een gegarandeerd product uit Zeeland gaat en wordt ook de relatie met de herkomst uit de  Zeeuwse Wateren gelegd. Alle gecertificeerde bedrijven die hun producten naar België exporteren kunnen vanaf nu het beeldmerk voeren.  Het is zoals het Nederlandse beeldmerk in twee kleuren beschikbaar.

Daarnaast is voor de supermarkten en groothandel een flyer beschikbaar met uitgebreide informatie over Zeker Zeeuws in het Frans.

Opening Hangcultuurmosselseizoen

Verzekerd van een prachtige Zeeuws zonnetje is dinsdag 23 mei het hangcultuurmosselseizoen 2017  van start gegaan. Met de mosselkotter  ZZ4 van de Familie Schot voeren de hangcultuurmosselkwekers en een persdelegatie uit België en Nederland bij Neeltje Jans het water van de Oosterschelde op om de eerste oogst binnen te halen. Mosselkweker Jacco Schot van Neeltje Jans Mosselen vertelde over het hangcultuursysteem. Dit is een relatief nieuwe manier van kweken en oogsten sinds eind jaren 80. De mosselen groeien aan touwen  die hoog in het water hangen, waar meer voedsel is, en daardoor zijn ze sneller consumptierijp en kunnen dan ook vroeg geoogst worden.  Bij de oogst worden ze van de touwen gestript.

Alle Zeeuwse Hangcultuurkwekers zijn gecertificeerd en voeren het Zeker Zeeuws label op de verpakking.

 

 

Nieuw gecertificeerd

NIEUWE CERTIFICATEN
Afgelopen week zijn weer nieuwe certificaten Zeker Zeeuws Streekproduct toegekend aan ondernemers met producten van het land en uit zee.

De Zeeuwse Mossel uit Bruinisse heeft de erkenning gekregen voor de kweek, bewerking en verkoop van Zeeuwse creuse en platte oesters. Er is ook een certificaat voor de kweek, verwerking en verkoop van  Zeeuwse bodemcultuurmosselen verleend. De Zeeuwse Mossel is vanaf deze maand ook gecertificeerd voor de mesheftenvisserij.

De mosselkweekbedrijven De Rooij Mosselkweek BV en Joh. Zoeteweij & Zn uit Yerseke hebben een certificaat ontvangen voor de kweek van de Zeeuwse bodemcultuurmosselen.

Vette& Verhaart (Qualimer) uit Yerseke is gecertificeerd voor het verpakken en de verkoop van  Zeeuwse gecertificeerde hangcultuurmosselen.

Pluimveebedrijf J.C. Mol uit Nisse is gecertificeerd voor de scharreleieren.

 

Veiling 1ste Zeeuwse Kreeft voor het goede doel

In Colijnsplaat werd donderdagmiddag  30 maart de 1ste Zeeuwse Kreeft geveild voor een goed doel: De Dirk Kuyt Foundation.  Adri Bruinooge van Adri&Zoon was de meest biedende en haalde zo niet alleen de kreeft (2kilo) maar ook een gesigneerd Feyenoord shirt van Dirk Kuyt binnen.

FOTO Vismagazine.nl

Zoals ieder jaar wordt de eerste kreeft op de kreeftenveiling in de Colijnsplaatse vismijn  geveild voor een goed doel. Dit jaar werd er een recordbedrag van 41.000 euro voor de Dirk Kuyt Foundation door de bieders samengebracht. Een gelegenheidsveilingmester  (deze keer Sjaak Troost) en Johan van Nieuwenhuijzen  van de UFA  (United Fish Auctions) kregen de aanwezige handelaren en ondernemers zo ver dat zij ruim boven het bof van vorig jaar uitkwamen.

Na het officiële gedeelte werd den echte zaken gedaan en de kreeften geveild die deze dag door de vissers naar de vismijn in Colijnsplaat waren gebracht.

Opening Kreeftenseizoen

Het 1ste Zeker Zeeuws seizoensproduct  is donderdag 30 maart door Commissaris van de Koning Han Polman op de Oosterschelde gepresenteerd:  De Zeeuwse Kreeft  (Oosterschelde Kreeft) werd door Kreeftenvisser Gerrie van den Hoek samen met Marcel van de Kreeke en Jacco Kloet aan bord gebracht.

Alle kreeftenvissers zijn gecertificeerd Zeker Zeeuws.  Het kreeftenseizoen loopt van 30 maart tot 15 juli.

Zeker Zeeuws heeft nieuwe huisstijl

De nieuwe huisstijl van Zeker Zeeuws Streekproduct is vanaf maart ook zichtbaar in de promotiemiddelen van Zeker Zeeuws. De nieuwe banners met mooie beelden van producten uit zee en van het land zijn het begin van de nieuwe stijl promotiemiddelen.

Ander promotiemateriaal volgt. De witte vlaggen met het zwarte beeldmerk blijven uiteraard beschikbaar.

Zeker Zeeuws Groeit

De belangstelling voor het Zeker Zeeuws certificaat blijft groeien. Tijdens een netwerkbijeenkomst van ZEker Zeeuws ondernemers werden door het bestuur van de Stichting Zeker Zeeuws weer nieuwe certificaathouders welkom geheten.  De producten die met het keurmerk worden onderscheiden moeten aan strenge criteria voldoen. Het keurmerk geeft consumenten de garantie dat het product 100 % Zeeuws is en met respect voor dier en milieu duurzaam is geproduceerd.

 

Nieuwe keurmerkhouders ontvangen hun certificaat

Er zijn weer nieuwe certificaten uitgereikt voor het Zeker Zeeuws Streekproduct. Producten van het land en uit zee met Zeeuwse keurmerk garanderen de herkomst en duurzame teelt, vangst en productie. Allemaal 100% Zeker Zeeuws.

De ondernemers ontvingen hun certificaat tijdens de netwerkbijeenkomst van Zeker Zeeuws ondernemers in Colijnsplaat . De certificaten werden o.a. uitgereikt voor de Zeeuwse scharreleieren , Zeeuwse Kersen, Mosselen, Zeeuwse boerenkippenvlees, Zeeuwse tafeloesters en Zeeuwse Kreeft.

 

2016 Scheermessen in beeld: Trendevent zorgt voor nieuwe afzet

2016 Spectaculaire groei van Zeker Zeeuws! Weer meer producten gecertificeerd

2015 Zeker Zeeuws in de lift! Nieuwe certificaten

2015 Zeker Zeeuws Groeit! Opnieuw certificaten uitgereikt

23-04-2015 ZEELAND:ZEKER ZEEUWS:MIDDELBURG Uitreiking Zeker Zeeuws Streekproducten Cerificicaat bij het Zeeuws Museum in Middelburg. Foto: WACON-images, Ronald den Dekker

2014 Eerste Zeker Zeeuws Certificaten Uitgereikt

Het Zeker Zeeuws® Streekkeurmerk

Het is zover! Zeeland heeft een eigen keurmerk voor erkende streekproducten:
Zeker Zeeuws Streekproduct
Komende week donderdag 27 maart 2014 worden de eerste certificaten Zeker Zeeuws Streekproduct voor producten van land en uit zee uitgereikt.