Mosselen vers van de kweker !

NU IN DE BOERDERIJWINKELS: Verse mosselen uit de Oosterschelde

Landwinkel De Baeckermat in Westdorpe, De Groene Polderwinkel in Schoondijke, Landwinkel De Oude Stoof in Vogelwaarde en Boerderijwinkel Buijsrogge in Goes:  allemaal zijn het verkooppunten van De Mosselkwekerij uit Yerseke!
Elke week worden deze ambachtelijk gekweekte mosselen met bio- en Zeker Zeeuws Streekproduct keurmerk speciaal voor de boerderij-en landwinkels in de Oosterschelde gevist en naar de verkooppunten vervoerd, waar ze ieder weekend te koop zijn

Het is een unieke samenwerking tussen de winkels en De Mosselkwekerij van mosselkweker Jos Steketee uit Yerseke. ‘Mosselen vers van de kweker’ is het concept van de Mosselkwekerij waar de mosselen online te bestellen zijn, vers geoogst en in emmertjes van een of twee kilo’s lekvrij verpakt.

De primeur lag vorig zomer bij Landwinkel De Bakermat: .Omdat in en omstreeks Westdorpe behalve bij de supermarkt geen verse mosselen te koop waren, was Judith Baecke geïnteresseerd in de Zeker Zeeuws Mosselen van Jos Steketee.  ” We verkopen al veel Zeker Zeeuws producten, vers en houdbaar, zoals wijn en bier en sappen maar ook kippenvlees van Boer de Ronde en  zuivel van Eenenaam van Walcheren.  We wilden  graag ook een echt typisch Zeeuws seizoen product zoals de mosselen aanbieden.
Intussen zijn ook de boerderijwinkel in Goes en twee andere Zeeuwsvlaamse land-boerderijwinkels enthousiast en verkopen de mossels.

Mosselkweker Jos Steketee uit Yerseke is blij met de samenwerking. ” Voor ons is dit een mooie mogelijkheid om onze echte Zeeuwse mosselen naast de online bestellingen nu in Zeeland kleinschalig op de markt te brengen. Er is geen tussenhandelaar, deze lekkernij komt direct van de kweker. We garanderen versheid en natuurlijk echte Zeeuwse herkomst”, stelt Jos.

Vers uit de Oosterschelde 

Mosselen van De Mosselkwekerij: vol passie gevangen, zo vanuit het water de pan in én op het bord. Gegarandeerd vers en 100% Zeeuws. Geniet van het lekkerste wat de Oosterschelde te bieden heeft! Verse Zeeuwse mosselen,

Mosselkweken zit de Zeeuwse familie Steketee in het bloed. Al 3 generaties wordt het oude ambacht van vader op zoon doorgegeven. Graag delen wij onze passie voor het unieke schelpdier uit de Oosterschelde. Bij De Mosselkwekerij kun je mosselen direct online bestellen bij de kweker zelf of nu ook kopen bij een viertal land en boerderijwinkels in Zeeland.

Mosselen rechtstreeks van de kweker, dat proef je…

Zo lekker… de mosselen worden in de week geoogst in de Oosterschelde, donderdags in Yerseke aangeland en zijn dan ieder weekend te koop. “Heel vers uit de Oosterschelde”. Voor de liefhebber zijn er natuurlijk ook panklare mosselgroenten, mosselsaus en een lekkere Zeeuwse wijn of streekbier voor een complete mosselmaaltijd.
De mosselen zijn verkrijgbaar in 1, 2 en (op bestelling) 4 kilo emmers.

 

 

www.demosselkwekerij.nl

www.debaeckermat.nl

www.landwinkeldoudestoof.nl

www.boerderijwinkelbuijsrogge.nl 

www.degroenepolderwinkel.nl