Streekproducten zijn populair. Zeker Zeeuws helpt je een keuze te maken voor producten die die naam écht waard zijn. Zo weet je wat je eet en waar het precies vandaan komt. Voor producenten betekent het Zeker Zeeuws-keurmerk een steuntje in de rug: ze hoeven hun klanten niet meer te overtuigen dat hun producten zuiver, eerlijk en smaakvol en gegarandeerd Zeeuws zijn. Dat vertelt het keurmerk hen al. Vanuit de coöperatie ondersteunen we onze boeren en vissers bij hun afzet met gezamenlijke promotie via onze nieuwsbrieven, website, sociaal media en radiocampagnes“.
Manager Karin Witkam van Ondernemerscooperatie Zeker Zeeuws benadrukt dat lokaal ook echt lokaal is:
“De producten worden in Zeeland geteeld, gevist en gekweekt en indien nodig hier ook bewerkt. Veel van onze leden hebben ook eigen winkels of verkooppunten bij hun bedrijf waar je kunt zien waar de appels vandaan komen of in welke wei de runderen lopen “
Streekproducten zijn seizoensgebonden, in de streek met regionale ingrediënten geproduceerd met passie voor de streek, respect voor milieu en dier en liefde voor de omgeving. En de lokale samenwerking en een korte keten brengt minder transport met zich mee en dat is ook weer beter voor het milieu.
Zeeuwse ondernemers zoeken al volop de samenwerking bijvoorbeeld de Krokettenproducent Ambachterie met hun nieuwe kaaskroketten gemaakt met restanten van Kaasboerderij Schellach of kroketten met lamsvlees van Vleesschouwer Verburg, Zeeuwse Pasta met eieren van Sturm Zeeuwse eieren, Mary V met gedroogde zeekraal van Zeeuws Zilt. Maar ook in de logistiek wordt er al samen gekeken naar slimme vervoersmogelijkheden zoals Bakker Spelt met het Zeeuwse Vlees en Vishuys , Vishandel Schot Tholen met Neeltje Jans Mosselen.