Van Haringstad naar Mosseldorp

VAN HARINGSTAD NAAR MOSSELDORP…

Je zult maar geboren zijn in de vroegere Haringstad Vlaardingen tussen de haringtonnen met voor de deur de haringloggers en kuipers. Opgegroeid aan de Oosthavenkade boven een van de twee winkels van oliegoed fabrikant Van Toor. Nu hoor ik jullie denken Van Toor? Ja Van Toor is was een bekende naam in Vlaardingen en nog steeds, al is het dan van Bassie en Adriaan of de distilleerderij Van Toor waar Leo Fontijne nog steeds de bekende schelvispekel en VL92 gin maakt.

Na wat omzwervingen kwam ik in 2006 terecht in Bruinisse waar ik de zilte lucht ervaarde als thuiskomen. Wonend tussen de Oosterschelde en het Grevelingenmeer met in de vissershaven de toen nog vele mosselkotters. Als eigenlijk geen visliefhebber kwam ik al gauw in aanraking met mosselen wanneer een mosselkweker een emmertje mosselen bij de poort had gezet. Het werd tijd om de Zeeuwse Zaligheden te ontdekken met als resultaat dat ik nu een groot liefhebber ben van deze Zeeuwse producten, Door mij te gaan verdiepen in de Zeeuwse streekproducten, de Zeeuwse Horeca en het Zeeuwse Toerisme maakte ik ook kennis met de mensen achter de producten, stichtingen, overheid en organisaties.

Aangesloten als partner bij FoodLab Zeeland en de Zilte Academie Zeeland groeide mijn kennis en netwerk. Regelmatig krijg ik nu de vraag om mijn kennis van Culinair Zeeland te delen en te laten zien met o.a. kookboek -auteurs, bekende tv-chefs, onderzoekers, horeca-opleidingen uit Nederland en België en tegenwoordig ook vele Foodbloggers. Hierdoor zijn mooie samenwerkingen ontstaan ter promotie van de Zeeuwse streekproducten en horeca. Zo komt mijn vakkennis van horeca en warenkennis al heel wat jaren goed van pas bij alles wat er op het pad komt. En wat is het leuk om mijn eerste blog te schrijven voor Zeker Zeeuws, de ondernemerscooperatie van Zeeuwse streekproducenten.

 

                                                           

 

 

Culinair food& wine professional  Allard Tuitel uit Bruinisse is liefhebber van Zilte Zaligheden.
Allard is betrokken bij verschillende initiatieven in Zeeland op culinair gebied:
zoals Culinair Schouwen-Duiveland, FoodLab Zeeland,  CuliFacts Zeeland .
Ook is hij als ambassadeur betrokken bij Zeeuwsche Zoute.

Hij schreef dit artikel als gastblogger voor Zeker Zeeuws .