“ETEN GAAT DOOR DE OGEN”
In 2018 ontstond bij fotograaf Mark Neelemans, het idee om een Zeeuws-Vlaams kookboek samen te stellen.
‘Potten kijken in Zeeuws-Vlaanderen, keukengeheimen van Zeeuws-Vlaamse chefs’ is een prachtig lees-, kijk- en kookboek met recepten van Zeeuws Vlaamse culinaire toppers geworden.
En dat zijn er heel veel. Sterrenchefs zoals Syrco Bakker van Pure C, Edwin Vinke van De Kromme Watergang en Laurent Smallegange van Spetters, om er een paar te noemen. Maar ook minder bekende chefs maken hun opwachting met bijzondere recepten. Wat dacht je van Zeeuws-Vlaamse Côte à l’os van Antoine Bergman van Napoleon uit Hulst, de Stoof van varkenswangetjes van Jurien Paridaen van In den Koning uit Waterlandkerkje of Zeeuwse Harder van Nicolas Misera van AIRrepublic uit Cadzand? Kortom, een heel breed palet aan verrassende recepten en mooie verhalen.