Noordhoek VOF

Noordhoek VOF is een gemengd boerenbedrijf in Wolphaartsdijk in Zeeland. Noordhoek heeft akkerbouw (tarwe) en fokt edelherten.

De edelherten van het Zeeuws Hert lopen op weilanden rondom de boerderij in Wolphaartsdijk. Waarbij de herten de wintermaanden op stal doorbrengen. Hagen, windsingels, solitaire bomen en fruitgaarden zijn aangeplant.

De zeventig moederdieren en twee dek-bokken blijven op de boerderij. De kalveren zullen na 1,5 geslacht worden. Het rantsoen bestaat voornamelijk uit gras, kuil, tarwe, brok en voederbieten. Al deze grondstoffen komen van eigen grond en/of collega boeren uit Zeeland.

De verwerking vindt plaats door een gespecialiseerde wildslachter in het plaatsje Mill (Noord-Brabant). Naast het slachten wordt hier het vlees verwerkt, geproportioneerd en verpakt. Uiteindelijk zal het vlees verkocht worden onder de naam ‘Het Zeeuws hert’.

Het houden van de  edelherten, gebeurt extensief en zonder veel kunstmatige toevoegingen. Alleen het gras en tarwe wordt op een traditionele manier geteeld.

 

Zeeuws Hert