Zeeuws Zilt /De Heerlijkheid van Wolphaartsdijk

Zeekraal groeit van nature in het overgangsgebied van zout water en land, de zogenaamde schorren. Op ons bedrijf bootsen we deze omgeving na waardoor we in staat zijn om zeekraal te kweken. Doordat het plantje actief zout opneemt heeft het een zeer zilte smaak. Ook zit het boordevol vitaminen die het uit het omringende zeewater opneemt. Door de uitgesproken zilte smaak en past de zeekraal goed bij allerlei gerechten met vis , schelp- en schaaldieren en lamsvlees.

Naast zeekraal telen wij nog een andere unieke zilte groente: Lamsoor.

De zeeaster, beter bekend als lamsoren, groeit van nature op hooggelegen schorren in Zeeland. Op ons bedrijf bootsen we deze omgeving na waardoor we in staat zijn om lamsoren te kweken. Doordat het plantje actief zout opneemt heeft het een zeer zilte smaak. Ook zit het boordevol vitaminen die het uit het omringende zeewater opneemt. Lamsoren kunt u onder andere roerbakken en smoren. Ook is de groente te verwerken in zeer smakelijke salades.

 

Zeegroente